Vona Gábor gondolataitól hangos a török sajtó

2013-02-08 10:23

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök magyarországi látogatása mellett egy, a török állami hírügynökség által Vona Gáborral készített interjútól volt hangos a török sajtó az elmúlt napokban.

Erdogan magyarországi látogatásáról nagy terjedelemben számoltak be a törökországi lapok és televíziók. Az Orbán Viktor miniszterelnökkel való kétoldalú megbeszélése mellett megemlítik az ELTE-n tartott előadását és igen nagy terjedelemben adnak hírt róla: a török vezető egy magyar nyelvű Koránt kapott ajándékba magyar muszlimoktól

Erdogan látogatása mellett az elmúlt napokban egy múlt hét végi Vona Gábor-interjú váltott ki nagy visszhangot valamennyi jelentős török médiumban. A Jobbikot és Vonát méltató tudósítások korábban sem voltak szokatlanok és ezúttal is a dícséret hangján szólalnak meg az országos orgánumok.

A török távirati iroda, vagyis az AA interjújának főbb részleteit valamennyi médium kiemeli. A Jobbik elnöke a "török mti-nek" elmondta, a magyar-török viszonyrendszernek részéről van egy lelki alapja, ez pedig a turáni gondolat és rokonság. Az, hogy "mindannyian Attila unokái vagyunk", népeink testvérek. Vona szerint Törökország nemzetközi megerősödése, már-már világhatalommá válása nem a véletlen műve, hanem egy istenhit alapú, alkotó társadalomé és politikáé. Vona szerint egy Isten van, amelyben -felekezettől függetlenül- mindannyian hiszünk. A törökök hite szembeszáll az értékpusztítással és a globalizmussal. A pártelnök szerint a turáni gondolatnak sokkal nagyobb támogatást kellene élveznie a magyar hivatalos politika részéről. Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor ez egészen biztosan meg is fog történni.

Horváth Ádám

barikad.hu

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.
Több mint száz résztvevővel tartott gyűlést a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5.számú választókerülete.
Gyöngyösi Márton nyílt levele Kiss Antal teológusnak.
A Jobbik petíciót indít a kormányzat befolyásolási törekvései miatt

Mon
Tue