Etikai eljárás Bégány Attilával szemben

2006-07-27 15:55
-A +A

A Jobbik Etikai Bizottsága eljárást indított Bégány Attila, a párt V. kerületi elnöke ellen. A vádak súlyossága és néhánynak már a bizonyítottsága miatt a vizsgálat alá vont személy tagsági joga az eljárás idejére felfüggesztésre került. Bégány Attila tehát semmilyen szinten nem képviselheti a Jobbikot.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomtól eddig távol álltak a fegyelmi ügyek, ami egy több, mint ezer fős pártban közel három év alatt kisebb csoda is. Bajtársi közösség volt, ahol akadtak viták, hiszen a szekér nem ment könnyen a rögös úton, de az Alapító nyilatkozat gondolatait senki sem kérdőjelezte meg, és senki sem bomlasztotta a pártot.

Bégány Attila, a Fidesz és az MDF alapító tagja az országgyűlési választások előtt egy évvel kereste fel a Jobbikot, és örömmel befogadtuk, annak ellenére, hogy számos korábbi tagtársa figyelmeztetett minket: összeférhetetlen. Mi azonban örültünk a „vérfrissítésnek”; rögtön lehetőséget biztosítottunk önmegvalósítására, ami által rendszeres szereplési lehetőséghez jutott, az országgyűlési választásokon listán bejutó helyre jelöltük, a Jobbik elnökségi üléseinek állandó meghívottjaként pedig beleszólhatott a párt országos politikájába.

Bár a Jobbik stratégiai döntéseivel általában egyetértett (pl. az önálló pártként való megerősödés céljával vagy Tarlós István támogatásával), de érthetetlen okból, talán hataloméhsége miatt az elmúlt időszakban megmérgezte a légkört a pártvezetésben. Személyeskedő vitáival, ellentétek szításával, problémák felnagyításával, összeesküvés-elméleteivel éppúgy ártott a pártnak, mint a belső információk politikai konkurenseinkhez való önérdekű kiszivárogtatásával, az önkormányzati választásokon a Jobbik helyett kizárólag egyesületi színekben tervezett indulásával és más alapszervezetek erre való buzdításával, egyházellenes elképzeléseivel vagy a párt működési szabályainak áthágásával, amit hosszasan sorolhatnánk.

Alaptalan Bégány állítása, hogy azért indult ellene etikai eljárás, mert egyévi tagsága után pártelnök szeretne lenni. Valójában egy V. kerületi egyéni tag, Rétháti György indítványára és Szabó Gábor pártigazgató kiegészítésével indított vizsgálatot a Jobbik Etikai Bizottsága.

Novák Előd,
a Jobbik szóvivője

Ajánlott cikkek

Dr. Gyüre Csaba feladata a kiváló adottságai ellenére a NER mostohagyermekeként kezelt, így hazánk egyik legszegényebb megyéjévé vált Szabolcs-Szatmár-Bereg képviselete lesz.
A kilakoltatási moratórium végének közeledtével a Jobbik halaszthatatlannak érzi a végrehajtási rendszer visszásságaival kapcsolatos rendezést.
A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint, a Fidesz-KDNP "TV2" elnevezésű csatornájának a következő helyreigazítást kell közölnie:
Ma 60 esztendeje annak, hogy a 18. életévét éppen csak betöltött ’56-os pesti srácot, Mansfeld Pétert kötél általi halálra ítélte és kivégeztette a kommunista diktatúra.
A Jobbik elutasítja, hogy a magyar kormány megvétózza az Európai Unió terveit a klímaváltozás elleni harcban.
Ma este győzött végre ez az elszánt akarat, győzött az igazság: megszületett a megállapodás a Hankookban.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 március