Fizessenek a bűnösök!

2018-11-29 10:35

A Fidesz korrupt

Ma már mindenki tudja: a Fidesz, személy szerint Orbán Viktor és a köré szerveződött maffia lenyúlja az uniós fejlesztési pénzeket, ezzel duplán károsítják meg a magyarokat. Nem elég, hogy a források egy részét ellopják, de még meg is bünteti az Európai Unió emiatt országunkat. Ez nem egyszerű pénzlopás, hanem egy ország meglopása, a nemzeti érdekek figyelmen kívül hagyása. Mivel a magyar ügyészség – és lényegében minden magyar hatóság – falaz a kormánynak, tőlük nem várhatunk érdemi lépéseket a korrupció visszaszorítása érdekében. Jól példázza ezt az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-ügy, ahol az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) hiába tárt fel visszaéléseket, a Fidesz irányítása alatt álló magyar hatóságok megszüntették a nyomozást.

A korrupt rendszerek széthúzást, félelmet, kiszámíthatatlan jövőt hoznak el. A Jobbik a kiszámítható mindennapok megteremtésében érdekelt, egy szabad, biztonságos és igazságos Magyarországban.

Szüntessük meg az EU-s pénzek elcsalását!

A fenti okok miatt támogatjuk a „Szüntessük meg az EU-s pénzek elcsalását” (stopfraud.eu) című polgári, pártoktól független kezdeményezést. Ha sikerül az Európai Unión belül 1 millió aláírást összegyűjteni, akkor az EU rendeletet hoz a korrupció ellen.

A Fidesz mereven elzárkózik az Európai Ügyészséghez való csatlakozástól, mivel a haverok zsebének uniós forrásokkal való tömése, vagyis a gátlástalan lopás jelenti hatalmuk egyik pillérét. A Jobbik ezzel szemben – ahogy eddig, úgy most is – kiáll az Európai Ügyészséghez való csatlakozás és a korrupció felszámolása mellett.

Miért érdemes ezt a kezdeményezést támogatni, miben jobb, mint Hadházy Ákosé? Abban, hogy ezzel érdemi eredményt lehet elérni, hiszen amennyiben az egész Európai Unió területéről sikerül összegyűjteni egymillió aláírást, úgy ennek azokban az országokban is lenne következménye, amelyek korrupt kormányaik miatt nem csatlakoznak az Európai Ügyészséghez.

Jelenleg nincs ma ennél fontosabb ügy. A korrupt politikusok kezéből ki kell csavarni a pénzesláda kulcsát, ezzel megszüntethetjük hatalmuk egyik támaszát. A korrupció és a gyermekeink jövőjének ellopása elleni küzdelem minden magyar számára fontos kell, hogy legyen.

Támogasd aláírásoddal ezt a küzdelmet, teremtsünk közösen egy kiszámítható, biztonságos és igazságos jövőt!

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december