1 kilométeren belül 2 irodát fizetünk 1 képviselőnek. Vajon ki ő?

2019-02-05 13:06

A HVG már korábban megírta, van egy fideszes országgyűlési képviselő, akinek havi közel félmillióért (!) bérel irodát az Országgyűlés Hivatala a képviselő volt munkaadójától, a Miskolc Holdingtól. Az is kiderült, hogy a méregdrága iroda Miskolc belvárosában van, a Széchenyi utca 94 alatt.

Szerettem volna megtudni, miért ilyen drága, ezért közérdekű adatigényléssel fordultam a Miskolc Holdinghoz, kérve a bérleti szerződés kiadását. Erre mi történt? A Holding elismerte, valóban ezen a címen bérelnek irodát a képviselőnek, viszont véletlenül egy másik szerződést adtak ki. Ebből kiderült: még egy irodát bérelnek a fideszesnek: Miskolc belvárosában a Kossuth utcán, 126 ezerért, 12 percnyi sétára a másiktól. Hogy mi szüksége egy képviselőnek két irodára egy kilométeren belül, nem tudjuk. De hogy jó sokba kerül, azt igen.

Tisztelt Holding, köszönöm a plusz információt, de ettől még továbbra is várom a félmilliós iroda szerződését.

A megfejtés: Hubay György

Jakab Péter

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus