12 milliárddal támogatja háromezer török migráns behozatalát a Fidesz

2019-05-15 18:13

Rendkívüli helyzet állt elő a Fidesz tömeges betelepítése miatt a Jobbik szerint, ezért idegenrendészeti őrséget állítana fel a párt, ameddig nem sikerül bezáratni az összes olyan munkásszállót, amit a Fidesz migrációs programja keretében Magyarországra érkezett, EU-n kívüli állampolgárok laknak.

Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese és Jakab Péter, a párt szóvivője közös sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, hogy a Fidesz betelepítési programjának köszönhetően már több mint 86 ezer EU-n kívüli, zömmel ukrán, török és pakisztáni vendégmunkás van Magyarországon. Jakab Péter szerint a kormánypárt kiemelten támogatja a migrációt, amit az is jól mutat, hogy 12 milliárdos munkahelyteremtési támogatással szponzorálja a HÁROMEZER, zömmel török vendégmunkás Tiszaújvárosba települését.

„A magyar dolgozókat a megalázó fizetésekkel elüldözik, a helyükre hoznak törököket, és ezt a kormány megtámogatja 12 milliárd forinttal, ahelyett, hogy ebből a pénzből például normális béreket adnának a magyar munkavállalóknak.”

Jakab ezt a magyar dolgozók arcon csapásának tartja, amelyre  magyar munkások csak úgy tudnak válaszolni, ha elmennek május 26-án és nemet mondanak Orbán Viktorra, valamint az általa idecsődített migránsok tízezreire, és igent mondanak a Jobbik béruniójára, amely itthon lehetne tartani a magyar munkaerőt. A miskolci politikus azt kérte a miniszterelnöktől, hogy mutassa meg személyesen, hogyan építenek konténervárost 3000 töröknek.

Gyöngyösi Márton arról beszélt, hogy a Fidesz a betelepítésen kívül azzal már nem törődik, hogy az érintett lakosságot tájékoztassák, ahogy azt sem ellenőrzik, hogy mi történik az általuk behozott migránsokkal. A párt elnökhelyettese szerint: „Az ország minden szegletében azt tapasztaltuk, hogy az embereket megfélemlíti, megrettenti a kormánynak az a gazdaságpolitikája, amelynek az eredményeképpen migránsmunkások ezrei jönnek be a magyar határon a nyugatra vándorolt magyarok helyére. Ez egy tervszerűen végrehajtott lakosságcsere, amit a Fidesz gerjeszt, hiszen állami támogatással támogatja a külföldi munkavállalók Magyarországra települését.”

Gyöngyösi arra is célzott, hogy az ide irányuló migrációt a fideszes polgármesterek kifejezetten segítik: "A Fideszes önkormányzatok pedig asszisztálnak ahhoz, hogy fideszes városokban munkásszállók megépítésén keresztül ez a lakosságcsere végbe menjen.”

Épp ezért javasolja a Jobbik az idegenrendészeti őrség felállítását, amely a többi között az Orbán-migránsok engedélyeit, egészségügyi kockázatát és az elhelyezésükre szolgáló munkásszállások környékét ellenőrizné, ameddig azokat be nem záratják. A szervezet önálló hatóságként működne, elsősorban közrendvédelmi feladatokat látna el, de a szintén Jobbik által javasolt migránskvótákat is betartathatná a munkáltatókkal, azaz azt vizsgálhatnák a cégeknél, hogy az esetlegesen előírt, legfeljebb 10%-on belül van-e az EU-n kívüli foglalkoztatottak aránya.

A Jobbik elnökhelyettese a javaslatát azzal indokolja, hogy a Fidesz betelepítési programja nemcsak gazdasági, hanem társadalmi feszültségeket is generál, annak ellenére, hogy Orbán Viktorék mindent megtesznek a lakosságcsere elhallgatásáért.

„86 ezer migránst ismerünk, akit a kormány már betelepített az elmúlt három évben, ezt a Fidesz-kormány tagadja, de látszik, hogy rettenetesen érzékenyen érinti őket, nem véletlen, hogy nem szívesen beszélnek erről.”

alfahir.hu - jobbik.hu

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

2019 szeptember