Híreink

30 évet a 30 évért!

2018-10-02 15:21
-A +A

A Jobbik tegnap hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadása miatt tett feljelentést annak kapcsán, hogy Orbán Viktor méregdrága ajándékokat (magánrepülős luxusutazásokat) fogad el olyan kormányközeli oligarcháktól (legutóbb éppen Garancsi Istvántól), akik sok milliárdos állami és uniós megrendeléseket kapnak az ő kormányzása idején - jelentette be Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Ismert, a miniszterelnök bevallása szerint 30 éve így megy ez nála, tegnap a parlamentben erről beismerő vallomást is tett. Emiatt Pintér Tamás feljelentés-kiegészítést is eljuttatott a Legfőbb Ügyészség felé. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, hogy még nyáron írásbeli kérdést intézett Orbánhoz arról, ki fizette a luxusutazásait. Kérdésére akkor Dömötör Csaba államtitkár azt válaszolta, hogy az utakat Orbán Viktor saját pénzéből tette meg. Ez a válasz gyanús volt, hiszen hivatalosan elismert megtakarításai mellett ezt nem tehette volna meg a kormányfő - mondta Pintér Tamás, majd felidézte Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének múlt heti nyilatkozatát, amely egészen másról szólt: valójában Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa fizette az egyik ilyen luxusutat.

30 évet a 30 évért! - ez a Jobbik filozófiája, ez alapján született meg a feljelentés is - hangsúlyozta a legerősebb ellenzéki párt képviselője. Az ügyben Orbán Viktornak azonnali kérdést feltevő Szilágyi György jobbikos politikus arról beszélt, szégyenteljes, hogy még a megbánás legkisebb jelét sem lehetett látni a kormányfőn, aki ígérete szerint a jövőben is el fog fogadni ilyen ajándékokat. Orbán az elmúlt 30 év korrupciós mocsarában szocializálódott, amin nem is kíván változtatni. Egy ilyen kijelentés után a világ bármely pontján távoznia kéne a posztjáról a kormányfőnek - jegyezte meg Szilágyi György.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ajánlott cikkek

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június