Híreink

368. – Búcsúzik a Bar!kád

2017-02-08 12:28
-A +A

Pörzse Sándor: 368.

Most is úgy búcsúzom, hogy nem adjuk fel. Találkozunk még. Biztosak lehetnek benne, hogy úgy fognak rólunk beszélni, mint a klasszikus viccben, amely a máig is harcoló német alakulatokról szól. Büszke vagyok rá, hogy ilyen kollégáim és barátaim voltak. Utóbbinak megmaradunk ezután is, kollégák pedig leszünk még. És erről önök is értesülni fognak.

Küzdelem a csendes gyilkossal

Korábban a rendszeres vizsgálat évi 2-3 ezer forintba került háztartásonként, ez most akár a 15-20 ezer forintot is elérheti, ha a családunk biztonsága érdekében évente igényeljük a szolgáltatást – mondta lapunknak Vámos Csaba. A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke szerint az, hogy a kormány ingyenessé tette a kéményseprést, csak egy politikai marketingfogás, hiszen a döntések hátterében valójában szakmaiság nem fedezhető fel.

Búcsúzik a Bar!kád

A szerkesztőség tagjainak búcsúüzenetei.

Videojáték, mint profi sport?

Profi sportolók. Legtöbbünknek nem épp a számítógép előtt ülő, videojátékokkal játszó emberek jutnak először eszébe, pedig ez egy nagyon is létező dolog. A videojátékokkal való versenyszerű foglalkozást E-sportnak hívják és az elmúlt pár évben folyamatosan növekvő népszerűségnek örvend.

Minden orvos mellé egy természetgyógyászt!

Régen Kínában addig fizették az orvost, amíg a hozzátartozói egészségesek voltak – tudtuk meg Eőry Ajándoktól, aki a hagyományos kínai orvoslás meghonosítója Magyarországon. A szakember az a típusú ember, aki még saját magáról is lebeszéli a betegeit, ugyanis szeretné őket rávenni, hogy tegyenek önmagukért. Mint elmondta, fel kell térképezni a magyar népgyógyászati hagyományokat, mert a 24. órában vagyunk. Meg kell keresni az utolsó csontkovácsokat, gyógyfűkeverőket, majd hagyni, hogy iskolateremtővé váljanak.

Epilógus

Végül eljött a búcsú napja. Éppen 7 esztendővel ezelőtt indult útjára a Táj-Egység rovat e lap hasábjain. Ez alatt a 7 esztendő alatt 361 írásban utaztuk be a régi szép hazát, hogy annak ezer darabra tört mozaikjait újra összeillesztgessük. Hétről hétre bakancsot húztunk és nekiindultunk, hogy keresztül-kasul bebarangoljuk a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerjük hazánk természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken, a Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kísérte végtelen utunkat. Mert az út nem ért véget. Holnap újra el fogunk indulni, és holnapután is…

Köszönjük kedves Olvasóink hűségét! Ígérjük, visszatérünk!

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember