50 milliárdot fizetünk a bankoknak havonta

2013-04-15 13:55
50 milliárdot fizetünk a bankoknak havonta

Z. Kárpát Dániel az országgyűlés mai ülésén, napirend előtti felszólalásában elmondta: több milliárd dollár kártérítést fizettek a bankok, amiért a válság idején jogtalanul vették el ingatlanjaikat. Ez nem Magyarországon történt, hanem az Egyesült Államokban. A héten itthon a Hősök terét fogják megölteni azok a tüntetők, akik pusztán igazságot akarnak. Ezek a polgárok igazságot szolgáltatnak maguknak a kormány helyett. Havonta minimum 50 milliárd forintot fizetünk törlesztőrészletként, így havonta minden állampolgár 60 ezerrel támogatja azt a bankrendszert, amely a gazdasági növekedés útjába áll. Nemrég Svájcban 0 százalék felé közelített az alapkamat - tette hozzá. Követelik a hitelek felvéterkori forintosítását, kártérítést követelnek a károsultaknak, és követelik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását. A bankok vagy teljesítik a feltételeket vagy elmennek Magyarországról - zárta beszédét.

Cséfalvay Zoltán válaszában elmondta, kétségtelen, hogy Amerikában kaptak kártérítést a hitelesek, de azt is hozzá kell tenni, hogy több millióan kerültek az utcára. A magyar kormány mindent megtett a devizahitelesekért, 320 ezer családon tudott segíteni. 150 ezer család szabadult meg a devizahitel problémájától. Megindult az eszközkezelő munkája és tud segíteni a bajbajutottakon. A Jobbik által említett három pont szerinte veszélyezteti az államháztartás stabilitását.

alfahir.hu - jobbik.hu