600 adag babgulyást és 50 zsák ruhát osztott ki a Jobbik

2015-11-10 20:45
A XVIII. kerületi Jobbik immáron hetedik alkalommal tartott étel- és ruhaosztást a rászorulók számára, akiknek száma jottányit sem csökkent az eltelt évek alatt. A ruhákat a kerületi lakosok és a Magyar Önvédelmi Mozgalom ajánlotta fel.

A Jobbik helyi szervezete 600 adag babgulyást készített 20 kg hús, 20 kg krumpli és 16 kg bab felhasználásával. Több száz rászoruló összesen 40-50 zsák átválogatott, minőségi ruhát és 5-6 zsák cipőt kapott. A legkisebbek sem maradtak játék és ruha nélkül, több zsáknyi gyerekjáték talált gazdára. A rászorulók nagyja nem hajléktalan volt, s hat éves kortól egészen a szépkorúakig, rengetegen jöttek az akciónkra. Megrendítő volt látni, hogy az állandó standhelyszíneinkről már jól ismert nyugdíjas szimpatizánsaink is sorban álltak. Többen többszintes ételhordóval készültek, repeta esetén szívesen raktuk tele ezeket is. A hatszáz adag babgulyás az utolsó merőkanálig elfogyott.

Helyszínen több rászoruló is elmondta: nem csak azért szeretnek jönni a Jobbik által szervezett ételosztásokra, mert éhesek, hanem azért is, mert kiváló minőségű és ízű ételt ehetnek. Több helyen tapasztalták már azt, hogy amit lehetett, kispórolták az ételekből, a nemzeti párt karitatív eseményén pedig igazi, háziasan elkészített, nagyon gazdag ételt fogyaszthatnak.

Hetedik alkalommal tartottuk meg akciónkat, így nagy rutinnal rendelkezünk a jótékonykodás ezen formájában, de a mai napig nem vagyunk képesek csak rutinból végezni ezt a feladatot. Megrendítő látni, hogy milyen sok a rászoruló, akik nemcsak ételre, de jó szóra is vágynak. Tőlünk ezt megkapták ezúttal is.

Jobbik XVIII. kerületi szervezet

"A magyar demokrácia a következő időszakban fog eldőlni."
A Jobbik szerint lehetővé kellene tenni a levélben történő szavazást a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkezők részére is.

2017 december