700 milliárd forintunkba kerül a kormány becstelensége

2019-11-13 19:15

Elképedéssel olvastuk Jávor Benedek volt európai parlamenti képviselő számításait, melyek szerint annál is sokkal több pénzt bukhatott Magyarország, amit eddig gondoltunk. Ennek oka az, hogy a magyar kormány az országba érkező támogatások jelentős részével már meg sem próbált elszámolni, hanem számla híján vállalta, hogy saját zsebből (azaz a magyar emberek zsebéből) fizet ki olyan projekteket, amelyeket az Európai Unió állt volna. A magyar kormány tehát beismerte, hogy lopott és most a magyarokra hárítja ennek költségeit, 700 milliárd forintot.

Teszi ezt a Fidesz-kormány akkor, amikor egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a hasonló korrupciós ügyek és a jogállamiság felszámolása miatt az Európai Unió meg fogja vonni a pénzügyi támogatásokat, ez pedig végzetes következményekkel járhat az uniós forrásokra utalt országunkra nézve. Sajnos úgy tűnik, hogy a Fidesznek és oligarcháinak még ez sem túl nagy ár azért, hogy a magyar embereknek küldött pénzeket csapolhassák.

Ha egy dolgozó nem tud elszámolni a munkahelye felé a rábízott pénzzel, abból bírósági ügy lesz. A magyar kormány most éppen ezt teszi az Európai Unióval és a magyar emberekkel. Ezért támogatta a Jobbik kezdetektől fogva az uniós források felhasználását ellenőrző Európai Ügyészséghez való csatlakozásunkat.

Ezúton felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy fejezze be a magyar emberek pénzével való hazardírozást és térjen vissza a jogállami keretek közé, a pénzeket megcsapolókkal pedig ne összekacsintson, hanem vonja őket felelősségre.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, EP képviselőjeSajtóközlemény: 700 milliárd forintunkba kerül a kormány becstelensége

2020 február