A 8-as főút megyeszékhely körüli fejlesztése nem várhat tovább

2018-03-10 20:56
A megépülése idejében komoly fejlődést jelentő veszprémi elkerülő szakasz mára elavulttá, és rettenetes rossz minőségűvé vált. Éppen ezért az elkövetkezendő ciklus komoly feladata lesz, hogy Veszprém, mint a Dunántúl egyik kiemelkedő városa, megfelelő XXI.századi elkerülő utat kapjon, mindenhol 2x2 sávval, különszintű csomópontokkal, kiváltva a lámpás kereszteződéseket.
Ugyancsak rettenetes állapotban van a Litérig, valamint a választókerület nyugati határáig terjedő szakasz is. Itt előbbi esetben a fizikai elválasztással bíró teljes felújítás indokolt, utóbbi esetben pedig a négysávosítás folytatása.
Minderre lenne forrás, hiszen az elmúlt nyolc évben is számtalan felesleges látványberuházás történt, valamint a túlárazások is rengeteg forrást kötöttek le. Példának vehetjük akár a most átadott várpalotai elkerülő szakaszt, mely a tervezett költség helyett annak másfélszeresébe került.
Amennyiben bizalmat kapok a választókerület lakosságától, és képviselhetem őket a Parlamentben, meg fognak valósulni a 8-as főút említett fejlesztései.

dr. Varga-Damm Andrea
országgyűlési képviselőjelölt

A Jobbik Országos Elnöksége, hétfőn megválasztott új alelnökeivel kiegészülve, mai ülésén döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről.

2018 december