Híreink

Áder János is a plakátháború áldozatául eshet

2017-09-11 15:27
-A +A
 
A legerősebb ellenzéki párt megfosztási eljárást indít az államfővel szemben, amiért az aláírta a plakáttörvény intézkedéseit - ezt Volner János frakcióvezető jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján.
 
A Jobbik továbbra is hangsúlyozza: Áder János nyíltan alaptörvénysértő intézkedéseket fogadott el. Volner János leszögezte, a magyar jogszabályok értelmében indítják meg a megfosztási eljárást, melynek végén Áder Jánost felmentik majd a tisztségéből.
 
Mint ismeretes, miután kiváltotta Orbán Viktor személyes és dühödt haragját a Jobbik-plakátkampánya, amely az emlékezetes "Ti dolgoztok, ők lopnak" megállapítással indult, a főnökük haragjától megilletődött fideszesek kénytelenek voltak minden eszközzel, bolsevik tempóban elérni valahogy, hogy eltűnjenek a legerősebb ellenzéki párt hirdetései.
 
Már a bizottsági vita során látszódott, hogy a kormánypárt javaslata alaptörvény-ellenes, hiszen pártok gazdasági működését csakis sarkalatos törvényekkel lehetséges szabályozni, kormányhivatal nem ellenőrizhet pártot, és közjogilag sem érvényes a javaslat, mert Áder János korábban nem ezt a szöveget küldte vissza megfontolásra a Ház elé.
 
A magyar parlamenti demokráciára nézve rendkívül kínos módon egyszerű többséggel fogadták el az új szabályozást - ami után a Jobbik alkotmánybírósági vizsgálatot sürgetett, majd nem sokkal később Vona Gábor kijelentette, ha Áder János aláírja a plakáttörvényt, akkor megindítják vele szemben a megfosztási eljárást.
 
"Áder János nemes egyszerűséggel beállt ugyanúgy a Fidesz katonájának, mint korábban, és nem a jogállamiság felett őrködött Magyarországon, hanem a Fidesz pártpolitikai célját szolgálta ki gátlástalanul" - idézte fel mindezt Volner János a Sándor-palota előtt, hozzátéve: az előzetes egyeztetésekből úgy tűnik, hogy minden ellenzéki párt támogatni fogja Áder visszahívását, amely eljárást az Alkotmánybíróságnak kell majd lefolytatnia.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Ismét elmarasztalta a bíróság a Habony-művek egyik zászlós hajóját!
Újabb településen bontott zászlót a legerősebb ellenzéki párt!

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 november