Áder János is a plakátháború áldozatául eshet

2017-09-11 15:27

A legerősebb ellenzéki párt megfosztási eljárást indít az államfővel szemben, amiért az aláírta a plakáttörvény intézkedéseit - ezt Volner János frakcióvezető jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján.

A Jobbik továbbra is hangsúlyozza: Áder János nyíltan alaptörvénysértő intézkedéseket fogadott el. Volner János leszögezte, a magyar jogszabályok értelmében indítják meg a megfosztási eljárást, melynek végén Áder Jánost felmentik majd a tisztségéből.

Mint ismeretes, miután kiváltotta Orbán Viktor személyes és dühödt haragját a Jobbik-plakátkampánya, amely az emlékezetes "Ti dolgoztok, ők lopnak" megállapítással indult, a főnökük haragjától megilletődött fideszesek kénytelenek voltak minden eszközzel, bolsevik tempóban elérni valahogy, hogy eltűnjenek a legerősebb ellenzéki párt hirdetései.

Már a bizottsági vita során látszódott, hogy a kormánypárt javaslata alaptörvény-ellenes, hiszen pártok gazdasági működését csakis sarkalatos törvényekkel lehetséges szabályozni, kormányhivatal nem ellenőrizhet pártot, és közjogilag sem érvényes a javaslat, mert Áder János korábban nem ezt a szöveget küldte vissza megfontolásra a Ház elé.

A magyar parlamenti demokráciára nézve rendkívül kínos módon egyszerű többséggel fogadták el az új szabályozást - ami után a Jobbik alkotmánybírósági vizsgálatot sürgetett, majd nem sokkal később Vona Gábor kijelentette, ha Áder János aláírja a plakáttörvényt, akkor megindítják vele szemben a megfosztási eljárást.

"Áder János nemes egyszerűséggel beállt ugyanúgy a Fidesz katonájának, mint korábban, és nem a jogállamiság felett őrködött Magyarországon, hanem a Fidesz pártpolitikai célját szolgálta ki gátlástalanul" - idézte fel mindezt Volner János a Sándor-palota előtt, hozzátéve: az előzetes egyeztetésekből úgy tűnik, hogy minden ellenzéki párt támogatni fogja Áder visszahívását, amely eljárást az Alkotmánybíróságnak kell majd lefolytatnia.

alfahir.hu - jobbik.hu

Ismét elmarasztalta a bíróság a Habony-művek egyik zászlós hajóját!
Újabb településen bontott zászlót a legerősebb ellenzéki párt!

2017 november