Híreink

Adventi keresztállítás Pestszentlőrincen

2013-12-05 11:07
-A +A

Minden évben forgalmas helyeken állít keresztet adventkor a Jobbik, hogy minél több embert megállásra és elgondolkodásra ösztönözzenek. Úgy gondoljuk, hogy ilyenkor nem a vásárlás a legfontosabb, hanem az ünnep eredeti üzenete, a várakozás idejének kezdete.

Pestszentlőrincen a kerületi alapszervezet harmadik alkalommal állította fel a kettős keresztet a Lőrinci piac előtti területen. Nemzeti imádságunk eléneklése után a rendezvényt Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje nyitotta meg. Beszélt a kettős kereszt jelentéséről, az advent jelentőségéről és az egymás iránti szeretet fontosságáról.

A kerületi alelnök köszöntőjét követően ifj. Hegedűs Loránt, majd Lakatos Gabriella lelkipásztorok ünnepi gondolatait hallgathatták az egybegyűltek. Hegedűs Loránt erősítette a hitet a szép számmal összegyűlt tömegben, elmondta, mennyire fontos mindannyiunk számára egymás segítése, az Isten és a család szeretete.

Lakatos Gabriella, az ország egyetlen cigány származású református lelkész asszonya a magyar nép egészéért fohászkodott, áldást osztott a megjelentekre, majd megáldotta keresztünket is.

Az ünnepség fényét Révész Klaudia népdal előadása emelte.

A Szózat és a Székely himnusz közös eléneklése után mindenki mécsest gyújtott a keresztnél, meggyújtottuk az adventi koszorú első gyertyáját is, majd kötetlen beszélgetés után mindenki hazatért.

Áldott Karácsonyt és sorsfordító új esztendőt kívánunk mindenkinek!

Képgaléria itt. 

Jobbik XVIII. kerületi szervezet

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

Ajánlott cikkek

Lassan már nincs hét, nincs nap, hogy ne derüljön ki egy-egy kötvényt vásárló Fidesz-migránsról, hogy a jelenléte és tevékenysége biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.
Évek óta hangoztatjuk, hogy a Fidesz politikája a szakadék szélére taszítja a magyar közoktatást.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember