Híreink

Ajánlatot tett a Jobbik az alaptörvény-módosítást rendre leszavazó Fidesznek

2017-10-24 08:00
-A +A
 
A Jobbik országgyűlési képviselője arra biztatja a kormánypártokat, hogy nyújtsák be a saját nevükben az ellenzéki párt korábban többször, legutóbb kedden leszavazott alaptörvény-módosítási javaslatát.
 
Staudt Gábor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyvonalúnak nevezte az ajánlatukat. Azt mondta, ők már a bevándorlási hullám megindulásakor kifejezték, hogy semmiféle kvóta nem elfogadható, és cselekedeteikkel nyilvánvalóvá tették, hogy Magyarország védelmében támogatják a kormányt, akár kétharmados törvények megszavazásával is.
 
Ha Orbán Viktor miniszterelnök valóban nemzeti egységet szeretne, felmerül a kérdés, hogy a Fidesz és a KDNP miért nem állt a Jobbik alaptörvény-módosítási javaslata mellé, amely mindössze egyetlen mondatban tért el a kormánypártokétól: a jobboldali ellenzéki párt kizárná a letelepedési kötvények visszavezetésének lehetőségét.
 
A képviselő hangsúlyozta, szerintük a "piszkos pénzeknél" fontosabb a haza védelme. Úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP minden ellenzéki kezdeményezést "élből lesöpör" - jegyezte meg.
 
Így a Jobbik nem csinál majd presztízskérdést abból, ha a kormánypártok a sajátjukként nyújtják be az ellenzéki javaslatot, és az egész frakciójával támogatni fogja a módosítást - szögezte le, rámutatva: jelenleg ez az egyetlen jogi módja az előrelépésnek, a védelem fokozásának.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 november