Áldatlan állapotok Tarnabodon

2013-02-18 12:54

Január 30-án a Heves megyei Tarnabodon az áramszolgáltató kikapcsolta közvilágítást. Szombaton a cigány alpolgármester fia szúrt le egy embert. (Erről szóló cikkünket ITT olvashatja.) Zagyva beszámol róla: megdöbbentő állapotokat észleltek Sneiderrel, mikor a helyszínen jártak. Az emberek félnek, a gyerekeket nem engedik ki. Az áldatlan állapotok oka, hogy a faluban több helyen lopták áramot, így a díj többszörösére emelkedett.

Tállai András államtitkár válaszában felhívta figyelmet, nem kisebbségek, emberek követik el a bűncselekményeket. 2011-ben a rendőrség megtette megfelelő intézkedést, 6 személy ellen indult vizsgálat az áramlopás ügyében, mely a vádemelés szakaszában van. Ettől függetlenül nincs közvilágítás, ennek oka, hogy az önkormányzat nem rendezte a közvilágítási számlákat. Ez az önkormányzat gazdálkodási felelőssége, amiért a képviselőtestület, a polgármester felel. 2012-ben havi 1 millió forint többlettámogatást kapott a település, majd állami kiegészítő támogatásban részesült.

Zagyva szerint ne a település legyen felelős, amiért nem kalkulálták be a sorozatos áramlopást. Bizonyíthatóan számlán szerepel: 200 ezret fizettek, később, a lopások miatt már 700 ezret. Nem fogadja el a választ.

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe

2019 július