Híreink

Áll a kettőskereszt a XVIII. kerületben is!

2014-12-05 20:35
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2003-tól kezdve számos településen kettős keresztet állít fel advent kezdetén, hogy a karácsony valós jelentésére és eredetére hívja fel a figyelmet. A kettős kereszt az égig érő, az eget tartó istennel azonosított világfa jele, az emberiség egyik legrégibb szimbóluma.

DSC_0071 masolat_k

Kerületi alapszervezetünk is évek óta a megszokott helyen állítja fel a keresztet kerületünk lakóinak örömére. Így történt ez idén november 29-én is. Az erős hideg ellenére meglehetősen sokan érezték úgy, hogy adventet, a reményteli várakozás, a lelki készülődés idejét ezzel a rendezvénnyel kezdik meg.

Összefoglaló videó

 

Makai Tibor önkormányzati képviselőnk köszöntötte az egybegyűlteket, beszélt a kettős kereszt jelentéséről, az advent és karácsony méltó ünnepléséről. Arapovicsné Kiss Ágnes szavalata, Révész Klaudia és Révész Hajnalka éneke színesítette az ünneplést. Végezetül Nagytiszteletű Hegedűs Loránt beszédét hallgathattuk meg.

A kettős kereszt 2014 adventi időszakában is áll a XVIII. kerületben, ahová szombatonként délután várjuk a közös gyertyagyújtásra érkezőket.

Képek ide kattintva érhetőek el

Makai Tibor teljes köszöntője:

Révész Klaudia és Révész Hajnalka előadása:

Jobbik XVIII. kerület

 

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

Ajánlott cikkek

Lassan már nincs hét, nincs nap, hogy ne derüljön ki egy-egy kötvényt vásárló Fidesz-migránsról, hogy a jelenléte és tevékenysége biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.
Évek óta hangoztatjuk, hogy a Fidesz politikája a szakadék szélére taszítja a magyar közoktatást.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember
 

Copyright (C) 2013 Jobbik Magyarországért Mozgalom