Áll a kettőskereszt a XVIII. kerületben is!

2014-12-05 20:35

A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2003-tól kezdve számos településen kettős keresztet állít fel advent kezdetén, hogy a karácsony valós jelentésére és eredetére hívja fel a figyelmet. A kettős kereszt az égig érő, az eget tartó istennel azonosított világfa jele, az emberiség egyik legrégibb szimbóluma.

DSC_0071 masolat_k

Kerületi alapszervezetünk is évek óta a megszokott helyen állítja fel a keresztet kerületünk lakóinak örömére. Így történt ez idén november 29-én is. Az erős hideg ellenére meglehetősen sokan érezték úgy, hogy adventet, a reményteli várakozás, a lelki készülődés idejét ezzel a rendezvénnyel kezdik meg.

Összefoglaló videó

Makai Tibor önkormányzati képviselőnk köszöntötte az egybegyűlteket, beszélt a kettős kereszt jelentéséről, az advent és karácsony méltó ünnepléséről. Arapovicsné Kiss Ágnes szavalata, Révész Klaudia és Révész Hajnalka éneke színesítette az ünneplést. Végezetül Nagytiszteletű Hegedűs Loránt beszédét hallgathattuk meg.

A kettős kereszt 2014 adventi időszakában is áll a XVIII. kerületben, ahová szombatonként délután várjuk a közös gyertyagyújtásra érkezőket.

Képek ide kattintva érhetőek el

Makai Tibor teljes köszöntője:

Révész Klaudia és Révész Hajnalka előadása:

Jobbik XVIII. kerület