Híreink

"Álljon ki a Fidesz és magyarázza meg a siófoki pénzszórást!"

2015-11-10 21:02
-A +A

A Jobbik somogyi megyei származású képviselőjeként mély felháborodásomat fejezem ki a közpénz elszórás miatt, ami a siófoki önkormányzat Balaton-Parti Kft-jénél történt - mondta Ander Balázs keddi sajtótájékoztatóján. A Jobbik politikusa a Balaton parti város strandjait kezelő önkormányzati cég gazdálkodása, és a város tavaly megválasztott, független polgármestere által indított vizsgálat jelentése kapcsán fordult a sajtóhoz. Az ügyről korábban portálunk is írt.

Ander szerint, abban a megyében, ahol az önkormányzatok mintegy 40 százaléka haldoklik, ahol egy 3 millió forintos forráshiány miatt képesek bezárni egy jól működő iskolát, akkor az több mint felháborító, amivel Siófokon találkozhattunk.

A politikus felszólította a Fideszt: a közpénzek elfolyatása és a pénzszórás miatt álljon ki a nyilvánosság elé, válaszoljanak a kérdésekre: miért kellett elgáncsolni, miért kellett akadályozni ennek a jelentésnek a napvilágra kerülését? Miért van az, hogy mind a mai napig elzárkóznak ennek a megtárgyalásától? Miért van az, hogy a Felügyelőbizottságba beültetett potentátok megúszhatják a vizsgálatot, és semmiféle politikai felelősségre vonás elé nem állítja őket az anyapártjuk.

Álljanak ki a siófoki, Somogy megyei és a magyarországi adófizetők elé, és számoljanak el azzal a pazarlással, ami itt történt.

A képviselő emlékeztetett: a Kft. megmagyarázhatatlan marketing tevékenységet folytatott a múlt évben (csaknem 200 millió forint értékben), amelynek a hozadéka nem lett több, mint egy 70 millió forintos árbevétel a strandjegyekből, de a visszás ügyek között említette a strandfelújítást, kötbér-tartozások be nem hajtását, műszaki felújításokat, ahol a javítás költsége is többe került, mint maga a tárgy.

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a cég ügyvezetője maga sem tagadja a vádakat.

Mint ismert, az új, független polgármester csalás, sikkasztás, lopás, hűtlen kezelés miatt tett feljelentést, a rendőrségi vizsgálat még most is folyik.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május