Híreink

"Amibe Strache belebukott, Magyarországon egy működő rendszer"

2019-05-19 16:56
-A +A
 
Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek. A párt azt is szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság is a lehető leghamarabb összeülne az ügy miatt - mondta a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján.
    
Szilágyi György emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök májusban találkozott az osztrák politikussal. 
    
Az ügyet a képviselő úgy jellemezte: Heinz-Christian Strache saját magát buktatta le, és így Orbán Viktort is, hiszen egy korrupciós, oligarchás megbeszélésen Strache magyar mintára állíttatta volna az Osztrák Szabadságpárt szolgálatába Ausztria legnagyobb bulvárlapját, a körülbelül 700 ezres példányszámban megjelenő Kronen Zeitungot. 
 
"Amibe az osztrák politikus belebukott, Magyarországon egy működő rendszer - fogalmazott -, ennek pedig nálunk is kell, hogy legyen következménye"
 
Feltette a kérdést: a magyar rendszer kiépítésében is voltak orosz közreműködők? Közrejátszhatott-e a kormányhoz közeli médiabirodalom kiépítésében a Paks II. szerződés vagy az orosz kémbank Magyarországra telepítése? - sorolta kérdéseit. A politikus szerint a bizottságoknak arra is választ kell adni: az oroszok strómanja-e Heinrich Pecina, akivel Orbán Viktor is tárgyalt, és aki több országos lapot is felvásárolt? 
 
Mint ismert, a nyilvánosságra került videóban Strache arról beszél a magát orosz milliárdosnak kiadó nőnek, hogy magyar mintára az ő pártjának szolgálatába lehet állítani a Kronen Zeitungot, ehhez pedig nem mást, mint a Népszabadságot bezáró Pecina-t ajánlja, aki mint mondta: "az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak"
 
Orbán Viktor szövetségi rendszere összeomlani látszik - jelentette ki Szilágyi György.  Hozzátette: nem engedhető meg, hogy a Fidesz a vesztes oldalra vezesse az országot az európai politikában.
 
Mint ismert, Sebastian Kurz bejelentette a kormánykoalíció felbontását, szeptemberben pedig előrehozott parlamenti választást tartanak Ausztriában. Az FPÖ vezetését a volt köztársaságielnök-jelölt, Norbert Hofer veheti át. 
 
A zavart jól mutatja, hogy a szinte mindenre reagáló magyar külügyi vezetés ezúttal nem kommentál, a botrányt "osztrák belügynek tartja".
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember