Ander: Értelmetlen a hetekig utazó kínai portéka menetidejéből pár órát lefaragni

2020-04-08 11:31
A sok megválaszolatlan kérdés mellett, arra sincs magyarázat, hogy ha a kínai szállítmány már heteket kibírt a tengereken, akkor mi haszna lenne – egy jól kiválasztott haveri kör gyarapodásán túl – egy méregdrágán megépülő, a magyar embereknek iszonyatos anyagi terheket jelentő, emelt sebességű vasúti pályán pár órát lefaragni a menetidőből… – írja Ander Balázs, a Jobbik alelnöke. A politikus emlékeztet, a távol-keleti portéka heteket utazik a tengeren, mire megérkezik a pireuszi kikötőbe.

A honatya arra is felhívja a figyelmet, hogy míg 2017-ben 735 milliárd forint értékeben vittünk Kínába árucikkeket, a kínai behozatal pedig 1450 milliárd forint összegre rúgott, ezzel szemben 2019-re a magyar kivitel 480 milliárd forintra csökkent, a kínai behozatal viszont 2000 milliárd forintra nőtt.

Hazánk kereskedelmi negatívuma két év alatt 715 milliárd forintról több mint a duplájára nőtt a kínai reláció tekintetében
– hangsúlyozza, majd felteszi a kérdést:

Hol vannak a gazdasági hatástanulmányok, hol vannak az üzleti partner garanciavállalásai, hogy Magyarország nem fog még jobban ráfizetni erre a bizniszre? Miért kell mindent 10 évre titkosítani? A járvány gazdasági kártételei is óriásiak lesznek. Tényleg erre kell most az emberek pénzét költeni?

A Budapest–Belgrád vasútvonal részleteit, melyben kínai befektetők mellett Mészáros Lőrinc cégbirodalma jár jól, Semjén Zsolt javaslatára titkosítanák.

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.

2020 május