Antikommunista programcsomaggal készül kormányra a Jobbik

2018-02-25 22:48

A Jobbik szerint méltatlan a kommunizmus áldozataira emlékezni addig, míg nem történt meg az állambiztonsági múlt, így többek közt az ügynöklisták feltárása, a pártállami vezetők elszámoltatása és közéletből való kitiltása, sőt a kommunista luxusnyugdíjak megvonása sem.

A Jobbik három legfontosabb antikommunista programpontját kormányra kerülése esetén haladéktalanul megvalósítja. Az elmúlt 28 év, az MSZP- és Fidesz-kormányok közös szégyene, hogy ezekben az ügyekben eddig csak maszatolás történt.

Az ún. rendszerváltás után miniszterelnök lehetett a D-209-es fedőnevű Medgyessy Péter, a KISZ KB-titkár Gyurcsány Ferenc, míg előbbi egykori kollégája, egy szintén III/II-es ügynök Orbán Viktor kormányában kaphatott szerepet. A Jobbik az állami cégek éléről is eltávolítaná a pártállami vezetőket.

A kommunista luxusnyugdíjak folyósítása a legfelháborítóbb. A többek közt Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György is tovább élvezheti ezt a havi több százezres juttatást, miután a Fidesz és az MSZP számtalan alkalommal leszavazta a Jobbiknak ezt a már 2010 júliusában benyújtott törvényjavaslatát.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális bizottságának elnöke

"Reméljük, hogy ezen ügyek lecsengése után nem fogják Simonka Györgyöt kimenteni ebből a helyzetből..."
Mindenki a rádióhoz!

2018 október