Az állat nem játék!

2017-11-13 08:14

Az elmúlt években számos olyan európai országról hallhattunk, ahol betiltották a vadállatok cirkuszi szerepeltetését. Igaz, hogy a gyermekes családoknak maradandó élmény a zebra és az elefánt trükkjeinek látványa, viszont a háttér ennél jóval elkeserítőbb. Az állatvédők szerint ezeknek az állatoknak a tartási körülményei semmiképpen sem megfelelőek a vadon élő állatok számára. Mozgásukban korlátozzák őket, a betanítás és a „fellépés” során pedig stresszes légkörnek vannak kitéve.

Az elmúlt években ugyan javult a helyzet, hiszen a szigorú szabályok betartatása végett folyamatosak az ellenőrzések, azonban november elején mégis egy csontsovány afrikai elefántot fotóztak le a Magyar Nemzeti Cirkusznál.

Az állatok cirkuszi szerepeltetését egyre több európai ország gátolja vagy tiltja be, példának okáért a szomszédos Ausztria és Horvátország is. Legutóbb Olaszországban foglalták rendeletbe. A törvényi rendelkezés célja nem az, hogy a cirkusz megszűnjön, hanem az, hogy az álltok védelmét szem előtt tartsuk. Ezért a Jobbik minden lehetőséggel élni fog annak érdekében, hogy jobbá tegyük a nem megfelelően tartott állatok helyzetét.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

2017 november