2019-11-13 10:04

Elképesztő, hogy abban az egészségügyben rendeltek el létszámstopot a kórházi vezetők, ahol az egyik legégetőbb hiány az emberi erőforrás.
Világos a képlet: Orbánék úgy döntöttek, hogy mostantól ne lehessen felvenni új ápolókat a betegágy mellé, mert az sokba kerül. Ne lehessen új orvost állítani a műtőbe, mert az sokba kerül. Ne lehessen még több segítő kéz a hazai kórházakban, ott ahol igazán szükség van a segítő kezekre. Cserébe Orbánék arról is döntöttek, hogy a kórházak béreljenek elektromos autókat havonta drága pénzen, mert erre jut pénz. Orbánék arról is döntöttek, hogy legyen több államtitkár, minisztériumi dolgozó, mert erre jut pénz.
Úgy tűnik „ezek” tényleg nem értik, hogy így össze fog omlani az egészségügy.
Vagy szimplán csak arra játszanak, hogy az általuk tönkre tett állami egészségügyet és annak kiszolgáltatott betegeit a haverok kezében lévő magánegészségügynek, azaz a fizetős egészségügynek játsszák át. Az orvos és ápoló hiánnyal küzdő egészségügy koporsójába egy újabb szöget vert a létszámstoppal Orbán és csapata.
A Jobbik azt követeli, hogy inkább államtitkári és minisztériumi dolgozó stop legyen, ne egészségügyi. Azt kérjük, ne az egészségügyre sajnálják a pénzt, hanem az elszabadult Várba költözésre, és felesleges luxus építkezésekre költsenek kevesebbet.Lukács László György Facebook-bejegyzése: Az egészségügyben elrendelt létszámstop a fizetős egészségügy előkészítése a Fidesztől

Lukács László György

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

2020 szeptember