Az encsi lincselés az utolsó csepp a pohárban

2018-10-15 08:00

A héten nagy nyilvánosságot kapott encsi lincselés miatt rendőrőrsöket és folyamatos rendőri jelenlétet sürgetett sajtótájékoztatóján a Jobbik szóvivője.

Encs cigánytelepén kis híján meglincseltek egy asszonyt, akinek a kocsija elé kiszaladt egy felügyelet nélkül hagyott gyermek az utcára. Borsodban 12 év után megismétlődhetett volna az olaszliszkai tragédia, ami pontosan mutatja mi mindent értek el az aktuális kormányok, de jellemzően az Orbán-kormány a cigánytelepek és a bűnözés felszámolása terén – mondta Jakab Péter szombati sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési képviselője a helyi rendőrség épülete előtt hangsúlyozta: a Fidesznek nem érdeke felszámolni a cigánytelepeket és felzárkóztatni a cigányságot. A Fidesznek láthatóan az a célja, hogy a jelenlegi helyzet fennmaradjon, hiszen így tud a felzárkóztatásra hivatkozva milliárdokat ellopni, és így tud egy egyre népesebb, egyre züllöttebb, egyre olcsóbban megvásárolható szavazóbázist megtartani magának – húzta alá az ellenzéki párt szóvivője. Mint fogalmazott, a fideszes kormányt az sem érdekli, ha a cigánytelepek lakói bestiális módon tombolnak, törnek, zúznak, vagy épp meglincselik a magyarokat. Az állam, a hatóságok kivonultak a telepekről, magukra hagyták az ott élő tisztességes, adófizető embereket, nyugdíjasokat, dolgozókat a bűnözőkkel szemben.

A politikus szerint az encsi lincselés felkiáltójel kell, hogy legyen Orbánék számára: itt az idő, visszafoglalni a bűnözők által uralt településeket, településrészeket.

A Jobbik azonnali beavatkozást sürget az Encshez hasonló települések, településrészek biztonságossá tételéhez. Követelik, hogy az ország minden egyes bűnügyileg fertőzött cigánytelepén, a telep kellős közepén, 24 órás rendőri jelenléttel létesüljenek rendőrőrsök, az egyenruhások pedig egészen addig legyenek jelen, míg a törvényes rend, a nyugalom helyre nem áll.

alfahir.hu - jobbik.hu

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

2018 november