Híreink

Az Európai Bizottság is "meghallotta a Jobbik szavát" az óraátállítás eltörléséről

2018-07-12 15:42
-A +A
A Jobbik újra benyújtja az Országgyűlésnek az óraátállítás eltörléséről szóló határozati javaslatát, és arra kéri a kormányt, hogy ezúttal vegye komolyabban a kezdeményezést - közölte Kepli Lajos parlamenti képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Elmondta: másfél évvel ezelőtt javasolták először az évi kétszeri óraátállítás eltörlését, mert álláspontjuk szerint ennek gazdasági hatásai már teljesen elhanyagolhatóak, de egészségügyi kártételei nagyok. Hozzátette: most az Európai Bizottság is "meghallotta a Jobbik szavát", hiszen konzultációt indított az európai polgárok körében a témáról.
 
Közölte: a Jobbik korábbi indítványát a kormánypártok nem vették napirendre, ezért most azt kérik, hogy a kormány vegye komolyabban és támogassa a javaslatot, így Magyarország lehetne az első ország az Európai Unióban, amely eltörli az óraátállítást.
 
A képviselő a Jobbik anyagi helyzetére és a párton belüli hangulatra vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: nyugodt és kiegyensúlyozott a hangulat a frakcióban, tisztában vannak azzal, hogy az Állami Számvevőszék által szerintük jogtalanul kiszabott büntetések miatt nehezebb anyagi helyzet elé néz a párt, de mindent megtesznek azért, hogy megfelelően képviseljék "a Jobbikra szavazó 1,3 millió állampolgár érdekeit".
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február