Az Európai Bizottság is "meghallotta a Jobbik szavát" az óraátállítás eltörléséről

2018-07-12 15:42
A Jobbik újra benyújtja az Országgyűlésnek az óraátállítás eltörléséről szóló határozati javaslatát, és arra kéri a kormányt, hogy ezúttal vegye komolyabban a kezdeményezést - közölte Kepli Lajos parlamenti képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: másfél évvel ezelőtt javasolták először az évi kétszeri óraátállítás eltörlését, mert álláspontjuk szerint ennek gazdasági hatásai már teljesen elhanyagolhatóak, de egészségügyi kártételei nagyok. Hozzátette: most az Európai Bizottság is "meghallotta a Jobbik szavát", hiszen konzultációt indított az európai polgárok körében a témáról.

Közölte: a Jobbik korábbi indítványát a kormánypártok nem vették napirendre, ezért most azt kérik, hogy a kormány vegye komolyabban és támogassa a javaslatot, így Magyarország lehetne az első ország az Európai Unióban, amely eltörli az óraátállítást.

A képviselő a Jobbik anyagi helyzetére és a párton belüli hangulatra vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: nyugodt és kiegyensúlyozott a hangulat a frakcióban, tisztában vannak azzal, hogy az Állami Számvevőszék által szerintük jogtalanul kiszabott büntetések miatt nehezebb anyagi helyzet elé néz a párt, de mindent megtesznek azért, hogy megfelelően képviseljék "a Jobbikra szavazó 1,3 millió állampolgár érdekeit".

alfahir.hu - jobbik.hu

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

2018 november