Híreink

Az "igazság falával" leplezné le a Fidesz-propaganda hazugsággyárát a Jobbik

2019-03-11 19:21
-A +A
 
Országos kiállítás-turnét indít a Jobbik, amelyben a kormányközeli propagandasajtó gátlástalan hazugságaira hívják fel a figyelmet. 
 
Az "Igazság falán" a fideszes médiában bírósági ítéletek nyomán kötelezően közölt helyreigazításaiból közölnek válogatást -  mondta el Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a Nyugati téren tartott hétfői sajtótájékoztatón. A Jobbik európai parlamenti programjának a migráció elleni küzdelem, a bérunió, az európai ügyészséghez való csatlakozás és az elszakított magyarság autonómiája mellett az álhírek elleni küzdelem is szerves része – tette hozzá. 
 
"Más országokban a kormány harcol az álhírek ellen, nálunk ellenben éppen a kormány és a hozzá közel álló média gyártja a hazugságokat."  - mutatott rá Farkas. Hozzátette: a fegyvert a hatalom az elmúlt években minden politikai ellenfele ellen bevetette, legtöbbször azonban a Jobbikról hazudtak. Ezt eddig már körülbelül kétszáz elvesztett sajtóper is bizonyítja, amelyek során világosan kimondták: valótlanságot állítottak a pártról. 
 
"Szeretnék elnézést kérni azoktól a kormánypárti sajtóorgánumoktól, amelyeknek a hazugságai nem fértek fel erre a falra." jegyezte meg ironikusan Keresztesy Gergő. A Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke elmondta: az "Igazság falát" országos körútra indítják, számos magyar településen látható lesz az EP-választásokig, hogy szembesítsék az embereket azzal, hogyan vezetik őket félre a kormánypropaganda kiszolgálói.
 
Keresztesy felháborítónak nevezte, hogy az adófizetők pénzéből működő közmédia mára egyszerűen a hatalom szócsövévé vált, a kormánytól független sajtót pedig minden módszerrel igyekeznek bekebelezni. Emlékeztetett a Fidelitas tavalyi akcióira, amelyek során hasonló plakátkiállításon vádolták meg a Jobbikot a határkerítés lebontásának szándékával, illetve a Gyurcsányékkal való összefogással. Szerinte ezek is jól mutatják, hogy a kormánypárt Böröcz László vezette ifjúsági szervezete "önálló gondolatok nélkül, hazug megtévesztésre alapozva végrehajtja Orbán Viktor utasításait", míg a Jobbik Ifjúsági Tagozata "az igazágot és a tisztességet próbálja meg közvetíteni a társadalom felé".
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február