Híreink

Az MSZP kilóra eladta a baloldali szavazókat a hatalomnak

2017-10-11 18:07
-A +A
 
Megdöbbentő árulásnak nevezte Volner János a szocialisták mai döntését, amellyel szerinte egyértelműen és világosan az Orbán-kormány mellé álltak. 
 
Az MSZP kora délután jelentette be, hogy a választásokig nem kezdeményez a parlamentben vitanapot, nem vesz részt ötpárti egyeztetéseken, nem fordul a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz  sem. 
 
Hozzátették: a parlamenti műfajokon - napirend előtti felszólalásokon, interpellációkon, azonnali kérdéseken - túl más parlamenti eszközzel nem kíván élni a szocialista frakció. A Jobbik frakcióvezetője szerint az MSZP ezzel nyíltan átállt a kormányoldalra, hiszen ezek után lényegében lehetetlenné válik, hogy vitanapokat hívjanak össze, vagy az Alkotmánybírósághoz forduljanak. 
 
Ezekhez ugyanis legalább 40 képviselő aláírása szükséges, a szocialistákon kívül pedig összesen 38 mandátuma van az ellenzéknek. 
 
Egyértelműen bebizonyosodott, hogy Botka László igazat mondott, amikor visszalépését azzal indokolta: az MSZP egyes vezetői együttműködnek a Fidesszel - mutatott rá Volner. 
 
"Fel kell tennünk a kérdést: mennyi pénzt kapott az MSZP, hogy átálljon a kormány oldalára?"  - fogalmazott a Jobbik frakcióvezetője. A politikus szerint a szocialisták "kilóra eladták" a hatalomnak a baloldali szavazókat, akik "sokkal jobbat érdemelnek, mint az áruló MSZP." Hozzátette: az utóbbi hetekben "tömegesen fordulnak" a baloldali érzelmű emberek pártja felé. 
 
Volner emlékeztetett: az MSZP nem először kollaborál a Fidesszel: júniusban csak Botka László utolsó pillanatban jött közbelépése akadályotta meg, hogy megszavazzák a jogtipró plakáttörvényt. 
 
"Mától még egyértelműbb, hogy a Jobbik az egyetlen talpon maradt erő az ellenzéki térfélen." Így a "tisztességes és józanul gondolkodó gondolkodó magyar emberek" számára az egyetlen alternatívát jelenti Orbán Viktor rendszerével szemben.  - szögezte le a politikus. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu
Fotó: 8kerblog
 

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március