Az OECD megállapításaival szemben inkább ki kellene terjeszteni a nyugdíjba vonulás lehetőségét

2017-03-19 09:32

A Jobbik a leghatározottabban elutasítja a neoliberális gazdaságpolitikát valló OECD azon megállapítását, mely szerint meg kellene szüntetni a Nők 40 programot, illetve hogy az idősebbeknek tovább kellene maradniuk a munkaerőpiacon. Az OECD láthatóan nincs tisztában a magyar társadalmi viszonyokkal, azzal a ténnyel, hogy a magyar munkavállalók nyugat-európai társaiknál sokkal több munkaórát dolgoznak le nyugdíjba vonulásukig.

Ezért a Jobbik nemcsak megtartaná a Nők 40 programot, hanem a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét kiterjesztené a férfiakra is. A hazai munkaerőhiányt sem az idősek nyugdíjazásának későbbre tolásával, hanem az egzisztenciális okokból Nyugatra menekült magyarok európai szintű hazai bérezésével kell orvosolni. A magasabb, európai szintű bér magasabb járulékbevételt is jelent, így az nemcsak a Férfiak 40 program költségvetési kiadásait fedezné, hanem akár további nyugdíjemelést is lehetővé tenne.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke

A gyűjtés negyedik napja: 21 366 800 Ft
Vona Gábor hétfői napirend előtti felszólalásában bejelentette, hogy péntek délután békés demonstrációra hívnak mindenkit, akinek számít, hogy a magyar demokrácia túlélje Orbán diktatúraépítését.

2017 december