Az Orbán-kormány ismét belerúgott a fiatalokba

2018-06-23 16:00

A Jobbik szerint az új adócsomag alapján ismét bebizonyosodott, hogy a fiatalok érdekeit semmibe vevő Orbán-kormány a jövő generációjáról teljesen lemondott.

Köztudott, hogy fiatalok százezrei hagyták el az országot, és legalább ugyanennyien készülnek még a miniszterelnök személye, az alacsony fizetések és a rossz gazdasági helyzet miatt külföldre. Sokan a lakhatási problémák miatt döntenek a távozás mellett, de sokakat érint a diákhitel-törlesztés nehézsége is, éppen ezért érthetetlen az eddig adómentesen biztosított lakáscélú munkáltatói támogatás, a mobilitási célú lakhatási támogatás, valamint a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás megadóztatása. Magyarország közel sem olyan erős gazdaságilag, mint amilyennek azt a kormánypropaganda bemutatja. A Jobbik a plusz bevételi forrásokat nem a fiatalok és a dolgozói réteg kárára teremtené meg, hanem felszámolná a korrupciót és befejezné az értelmetlen stadionépítéseket, így ebből a pénzből rendezné a fiatalok lakhatási problémáit is. Teljesen egyértelmű, hogy a kormányból leginkább az akarat hiányzik, hogy egy olyan országot teremtsen, amely itthon tudja tartani a fiatalokat.

A Jobbik továbbra is mindent megtesz a fiatalok érdekeiért, ezért fogjuk folyamatos nyomás alatt tartani a kormányt, hogy lakhatási és megélhetési gondjaik végre megoldódjanak és itthon tudjanak boldogulni.

Benke Richárd, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke

A Jobbik Országos Elnöksége, hétfőn megválasztott új alelnökeivel kiegészülve, mai ülésén döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről.

2018 december