Az orbáni korrupció veszélyezteti az uniós forrásokat

2018-06-11 14:37

Jelentősen csökkenhetnek az Európai Unió következő költségvetési ciklusában Magyarországnak juttatott pénzek. A jelenlegi tervek szerint, 2018-as árszinten számolva 20%-kal kevesebb támogatás jutna Magyarországra. Mindemellett pedig - főként az Egyesült Királyság kiválása miatt - jelentősen, 45%-kal növekedne hazánk "tagsági díja". Összességében a nettó forrásvesztés akár 33,6%-os is lehet a jelenlegi ciklushoz képest.

Az Orbán-kormány óriási kudarca, hogy miközben hazánk gazdasága továbbra is erősen függ az uniós forrásoktól, hiszen az utóbbi években is főként az egyszeri beruházások domináltak, addig a kis- és középvállalkozások reménytelen helyzetben vannak, a bérek pedig messze elmaradnak a nyugati, de még a környező országokétól is.

Ha minden marad a régiben, ezeket a forrásokat is lefölözik és megsápolják Mészáros Lőrinc és társai. A nadrágszíjat nem nekik kell majd meghúzniuk, hanem a magyar kis- és középvállalkozásoknak, a magyar munkavállalóknak. A Jobbik álláspontja szerint a presztízsberuházások helyett a munkahelyteremtő, foglalkoztatásnövelő célokat, az egészségügy, az oktatás és a szociális szféra fejlesztését kellene középpontba állítani, hiszen ennek látnák eredményeit a magyarok.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke

A Jobbik továbbra is alternatívát kíván felmutatni a Fidesszel szemben, miközben sikerült megállapodni a törvénytelen büntetésről a NAV-val és az ÁSZ-szal, így biztosított a legerősebb ellenzéki párt
A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.

2018 augusztus