Híreink

Az Oroszország elleni provokáció nem magyar és európai érdek

2014-09-01 11:30
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban elítéli az Amerikai Egyesült Államok, valamint az amerikai geopolitikai érdekek elmozdítását célzó fedőszerv, a NATO ukrajnai konfliktusban tanúsított újabb provokációját.

Éppen amikor a titkos finnországi amerikai–orosz, majd a többoldalú minszki találkozó nyomán lassú oldódás kezdődött a feszültséggel terhes térségben, és megindult a párbeszéd a konfliktusban érintett felek között, a NATO agresszív vádaskodása most ismét a felek közötti bizalmatlanság növekedését és a konfliktus elmélyülését eredményezheti. Az észak-atlanti szövetség abszurd állításai szerint Ukrajnában jelenleg mintegy ezer orosz katona harcolhat, jóllehet erre hitelt érdemlő bizonyítékokat nem tudnak felmutatni - írta közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hozzátette: nyilvánvaló, hogy Oroszország nem érdekelt a Nyugattal való viszonyának romlásában. Nem szolgálja a feszültség az európai országok valós érdekeit sem, hiszen az Oroszország ellen bevezetett szankciók és az orosz válaszlépések komoly gazdasági károkat okoznak minden európai országnak, köztük hazánknak is. Az orosz piacra termelő vállalatok, az Oroszországgal való jó kapcsolatra szükségletként tekintő gazdasági ágazatok tönkretétele, piacvesztése, valamint az európai országok többpólusú diplomáciájának ellehetetlenítése egyedül az Amerikai Egyesült Államok érdekeinek kedvez. Nincs olyan európai ország, amely az USA által gerjesztett esetleges konfliktussal jól járna.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért felszólítja a magyar kormányt és diplomáciát, hogy az amerikai elvárások feltétlen kiszolgálása helyett álljon ki Magyarország és térségünk valós érdekeiért, és szorgalmazza a Minszkben megkezdett párbeszéd útján való továbbhaladást az ukrajnai konfliktus megoldásában. A Jobbik egyúttal felszólítja a magyarországi pártokat, különösen a szélsőséges balliberális nézeteket követő politikai erőket, hogy ha tevőlegesen képtelenek előmozdítani nemzeti érdekeinket, legalább passzivitásukkal járuljanak hozzá ehhez, szüneteltessék az idegen érdekek kiszolgálására irányuló tevékenységüket, hiszen minden megszólalásukkal Magyarországnak okoznak jóvátehetetlen károkat.

alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus