Híreink

Azonnali cselekvést sürget a Jobbik

2014-02-21 12:53
-A +A

A nemzeti párt a forint árfolyam-ingadozása miatt a gyűjtőszámlán lévő összegek bankokkal való lenyeletését javasolja. A Jobbik összehívatná a parlamentet, a jövő héten pedig mintegy 100 helyszínen tervez tiltakozó megmozdulást a devizakárosultak érdekében.

A forint árfolyam-ingadozása különösen azon hitelkárosultakat sújtja, akik átlagosan hétmillió forintos tartozásuk van és átlagosan 15 év van hátra a futamidőből. Egy ilyen folyamat nemzetgazdasági szinten is komoly károkat okoz - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik szakpolitikusa.

A Jobbik számításai szerint a devizához kapcsolt hitelek egyötöde mögött volt csupán svájci frank vagy euró. Ezt az MNB gyorsjelentéseiben bárki megtalálhatja.

A párt a nehéz helyzetbe került banki károsultak érdekében azonnali cselekvést sürget. Elsőként - ami csak tüneti kezelés - az árfolyamgátasok esetében a gyűjtőszámlán található összeg bankok általi azonnali lenyeletését tartjuk szükségesnek, tehát a gyűjtőszámlán lévő összegek ne jelenjenek meg későbbi törlesztésként, hanem nyeljék be ezt azok az érintett bankok, akik ezeket a hibás termékeket a piacra zúdították - tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel szerint éppen ezért szükséges az országgyűlés haladéktalan összehívása, hogy az ehhez szükséges intézkedések megszülessenek. Viszont ha már összehívjuk a parlamentet, akkor végre neki lehetne állni a valódi megoldás kivitelezésének, ami a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása lenne - mondta.

Ezért a nemzeti párt a jövő héten mintegy 100 helyszínen vonul az utcára a hitelkárosultak érdekében. A sok helyszín a párt szerint azért szükséges, mert a kivéreztetett emberek közül sokaknak már a fővárosba való felutazás is lehetetlen feladatot jelent. A 100 helyszín által minden egyes hitelkárosult érezheti, hogy van egy politikai erő, amely mellettük van, amely a bankok elszámoltatásának pártján áll - mondta a jobbikos képviselő.

A Jobbik olyan körülményeket fog teremteni, hogy ők az igazukat személyesen is tudják hallatni, ezért nagyon várjuk őket, hogy csatlakozzanak a megmozdulásainkhoz. Ahhoz viszont, hogy bármelyik megoldás megvalósuljon, az országgyűlés tisztességes munkamenetére lenne szükség, ezért a Jobbik a parlament összehívását várja el a kormánytöbbségtől - zárta sajtótájékoztatóját Z. Kárpát Dániel.

 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

Kapcsolódó cikkek


Miközben az Orbán-kormány az elesettek védelmezőjének szerepében tetszeleg, ismételten megtagadták a segítő kéz nyújtásá
A Jobbik üdvözli a devizahitelesekért történő kiállást
Felszólítjuk a kormányzatot arra, hogy haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz a demonstrációt összehívókkal és minden mé

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július