Híreink

Azonnali intézkedéseket követel a Jobbik az idős emberek védelmében!

2020-03-20 11:38
-A +A
A kormánynak most már meg kell tennie, amit - számos szociális intézkedéshez hasonlóan - évekkel korábban kellett volna: megerősíteni a szociális ellátórendszert! Ezt pedig csakis úgy lehet meglépni, ha közben mind az önkormányzatoknak, mind pedig a szociális ellátóknak segítséget adnak!
 
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy az idősek védelmében és az amúgy is leterhelt egészségügy érdekében haladéktalanul kezdje meg a felkészülést a 65 éven felüliek lakóhely-elhagyási tilalmára!
 
Módosítani szükséges a hatályban lévő 46/2020-as rendeletet úgy, hogy ne csak a 70, hanem már a 65 éven felettiek ellátásáról is gondoskodjanak az önkormányzatok!
 
Az önkormányzatok és a kormányhivatalok a népességnyilvántartási rendszer segítségével térképezzék fel a 65 évesnél idősebb honfitársaink tartózkodási helyét!
 
Az önkormányzatok dolgozói, a szociális munkások és az önkéntesek keressék fel a 65 évnél idősebbeket, mérjék fel kinek nincs olyan hozzátartozója, aki legalább naponta egyszer el tudja látni, be tud vásárolni.
 
Azoknál a 65 évnél idősebb embereknél, akiknél nincs külső segítség a bevásárlásra, az önkormányzat szervezze meg a napi ellátást, vásárlást!
 
Be kell vonni önkénteseket, akik mindenben tudják segíteni az időseket! Induljon el a toborzás! Szükség esetén a diákok érettségihez kötelező önkéntes munkáját is be lehet vonni az ellátásba, illetve a munkanélkülivé váló dolgozóknak is automatikusan fel kell ajánlani az új típusú segítő munkavégzés lehetőségét, megfelelő anyagi ellenszolgáltatás fejében. Az önkénteseknek megfelelő védőfelszerelést és felvilágosítást is kell kapniuk a munkához!
 
 
Jobbik Magyarországért Mozgalom

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.
Jakab Péter
Jakab Péter a "felhatalmazási" törvényről szóló szavazásról.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 március