Balassa Pétert illeti a hely!

2020-02-23 08:16
Az előzetes ellenzéki tárgyalásokon felállított sorrend alapján Balassa Péter a második helyen szerepel a Pro Savaria listáján, így egyértelmű, hogy az első helyen szereplő Molnár Miklós mandátumának összeférhetetlenség miatt történő visszaadásával Balassa Péternek kell helyet kapnia a szombathelyi közgyűlésben.

A választási eljárásról szóló törvény elég világosan fogalmaz: ha a kompenzációs listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. A Jobbik a feltétlen ellenzéki siker érdekében nem indított saját képviselőjelölteket az októberi önkormányzati választáson Szombathelyen, Balassa Péter ezért került a második helyre a Pro Savaria listáján.

Amennyiben a szervezet mindezek ellenére nem Balassa Pétert, hanem egy harmadik személyt jelöl Molnár Miklós mandátumának helyére, azt a Jobbik elfogadhatatlannak, az ellenzéki megállapodás szándékos felrúgásának tartja.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

2020 március