Bana: Orbán az uniós tagságot is feladná, hogy kiszolgálja a maffiahálózatot

2019-02-28 18:10

Az európai parlamenti választások tétje, hogy engedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból – szögezte le Bana Tibor, a Jobbik alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy véli, hogy ez reális forgatókönyv, hiszen az elmúlt hetekben számtalan olyan eset történt, ami azt mutatta, hogy „a miniszterelnöknek semmi sem drága és Magyarország EU-tagságát is feladná azért, hogy a saját maffiahálózatát ki tudja szolgálni.”

Az elmúlt héten vitázott róla az országgyűlés, hogy a KGB vagy KGST Bank, azaz az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre költöztetné a székhelyét. A Jobbik szerint ezzel az a probléma, hogy azok a külföldi személyek, akik a bankban dolgoznának adó- és járulékmentességben részesülnének, továbbá védett székház és elnöki rezidencia járna a banknak. Azok a kétes hátterű emberek pedig, akik így 2019 második felében Magyarországra érkezhetnek korlátlan beutazási lehetőséget és diplomáciai mentességet kaphatnának.

Mindeközben azon a tisztességes magyarok számára, akik próbálják eltartani a családjukat és tenni a hazáért elképzelhetetlen, hogy ilyen előjogokban részesülhessenek.

„Az Orbán-kormány azonban ennek az orosz hátterű banknak teljes mentességet adna a magyar pénzügyi felügyeleti szervek és egyéb hatóságok felügyelete alól is.”

A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy így törvényesítsék az eddig a maffiára és a KGB-re jellemző módszereket.

A kpviselő felhívta rá a figyelmet, hogy míg Orbán Viktor 1989-es harcos beszédében hazaküldte az oroszokat, mára már az orosz elnök, Putyin iránymutatásait követi és a Nemzetközi Beruházási Bank beengedésével tovább növeli Magyarország orosz gyarmatosítását.

Bana Tibor szerint azért éri meg a miniszterelnöknek, hogy segítse az orosz befolyás növelését az Európai Unióban, hogy a hozzá közeli maffiahálózat jól járjon. Az eddigi Európai Uniós források elvonásával ugyanis nem lesz miből kifizetni az embereit, ennek megoldásaként szolgálhatna az orosz bank, amin keresztül fenntarthatnák a rendszert.

„Egyedül Orbán oligarcháinak jelenthetne ez további piszkos pénzeket. Kimondhatjuk, hogy a magyar kormány az oroszok helytartójává vált” -mondta a képviselő, aki szégyenteljesnek és gyalázatosnak tartja a kormány európai vezetők elleni kampányát annak módja és nem a kritikai megfogalmazása miatt.

Emlékeztetett ugyanis, hogy a Jobbiknak is vannak kritikái európai uniós vezetők irányába, de az egyensúlyt meg kell tartani, mint ahogy Oroszországgal és Törökországgal is jó gazdasági kapcsolatot kell fenntartani a magyar érdekek elárulása nélkül.

A Jobbik Magyarország jövőjét az Európai Unió berkein belül látja és az EP-be delegált képviselőik is az európai értékközösségért fognak kiállni.

alfahir.hu - jobbik.hu
(Címlap- és borítókép: Béli Balázs / Alfahír)

Az így befolyó milliárdokat a kormányzat köteles lenne a Magyar Munkahelyvédelmi Alapba csoportosítani.
Mentelmi jog: Boldog István, Kálló Gergely

2020 április