Bana Tibor: Az uniós források felhasználásáról és a körmendi választókerületben szükséges fejlesztésekről szólaltam fel a Parlamentben a költségvetési vitában

2018-06-28 19:32

Felszólalásom első felében az uniós források felhasználásával kapcsolatban elmondtam, hogy az Orbán-kormány egy szűk haveri körhöz juttatja a támogatások nagy részét. Mindeközben mereven elzárkóznak az Európai Ügyészséghez való csatlakozástól, holott a következő, 2021-2027-es pénzügyi tervezési időszakban Magyarország komoly forrásmegvonással is szembesülhet, erre pedig csak ráerősít ez a hozzáállás. A Jobbik átláthatóbb, a magyar kis- és középvállalkozásokat támogató pályázati rendszert hozna létre, az egészségügyet, az oktatást és a szociális szférát támogatva - a magyar gazdaság hosszú távú megerősítése és a magyarok életszínvonalának emelése érdekében.

A körmendi választókerület és Vas megye érdekében számtalan módosító javaslatot nyújtottam be, röviden ezeket is ismertettem. Örömteli, hogy az egyik tavalyi indítványom ügyében érdemi lépések történtek: megújult a körmendi tűzoltóság épülete. Szomorú azonban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kétszeri ígéretével szemben mégsem négy sávon valósul meg a 8-as főút fejlesztése. A teljesség igénye nélkül szót emeltem a kistelepülési árvíz- és belvízproblémák megoldása érdekében, a szentgotthárdi mentőállomás számára Lucas mellkaskomprimáló készülék beszerzéséért, a körmendi mozi és a gasztonyi községháza felújításáért, valamint a csákánydoroszlói gátrendszer kiépítéséért.

A felszólalás videója itt látható: https://youtu.be/FY1M1uzY2JY

Bana Tibor, országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke és körmendi választókerületi elnöke

A Jobbik Országos Elnöksége, hétfőn megválasztott új alelnökeivel kiegészülve, mai ülésén döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről.

2018 december