Híreink

Bana Tibor: Helyre kell állítani az önkormányzatiságot

2019-09-10 15:44
-A +A
 
A kistelepülések helyzetének javítását szorgalmazta sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke, Bana Tibor, aki szerint a Fidesz lemondott lényegében a falvakban élőkről.
 
Bana Tibor szerint pártja fontosnak tartja, hogy javuljon az élet minősége azon a több mint ezer településen, ahol a lakosságszám nem éri el a fél ezret még akkor is, ha a népesség alig három százaléka lakik ezeken a helyeken. Ezeknek az embereknek az esélyeit is közelíteni kell a többiekéhez, hiszen nem szabad erre mennyiségi kérdésként tekintenünk.
 
A jobboldali politikus szorgalmazta, hogy mihamarabb teljesedjen ki a kormányzat által ígért, minden településen ingyenes wifi-szolgáltatást biztosító program, napi egy-két járat helyett pedig használható tömegközlekedési rendszert kapjanak a kisebb falvak.
 
Azt is igényeik között említette, hogy állítsák helyre az önkormányzatiságot, amely szerinte a kistelepüléseken csonkult az utóbbi években a legnagyobb mértékben.
 
Bana Tibor lényeges feladatnak nevezte, hogy sikerüljön megállítani a fiatalok elvándorlását a kistelepülésekről. Lehetséges eszközként említette, hogy az eddiginél kedvezőbb feltételekkel pályázhassanak az itt élők, hogy újabb munkahelyek jöhessenek létre a falvakban.
 
Bevándorlás
 
A Jobbik alelnökénél, az Alfahír arról érdeklődött, hogy mi a véleménye arról, hogy a Wall Street Journal terjedelmes cikkben foglalkozott a magyar bevándorláspolitikáról.
 
Az amerikai lap szerint a bevándorlást hangosan ellenző Magyarország szélesre tárja kapuit a még több külföldi munkás előtt.
Bana szerint a bérek messze elmaradnak a nyugat-európai átlagtól, pártja éppen ezért hirdette meg korábban a béruniót.
 
"A kormány szándékosan alacsonyan tartja a béreket, ezzel kiszolgáltatott helyzetben tartva a magyar munkavállalókat. Másrészt ehhez jól jönnek a keleti vendégmunkások is, akik elvégzik ezeket a feladatokat alacsony bérekért is."
 
A konzervatív jobboldali párt politikusa szerint mindeközben a kormányzat semmit nem tesz annak érdekében, hogy a külföldre távozó magyar fiatalokat itthon tartsa.
 
„Egyre több helyen épülnek munkásszállók, mint például Szentgotthárdon is. Holott sokkal fontosabb lenne, hogy a magyar fiatalok vagy a munkavállalók jussanak lakáshoz.”  - jegyezte meg Bana Tibor.
 
Visszavenni az iskolákat?
 
Lapunk arról is érdeklődött, hogy a Jobbik támogatja-e azt az ötletet, hogy az iskolák és egyéb szociális intézmények fenntartása ismét az önkormányzatokhoz kerüljön-e. A Jobbik alelnöke szerint nem kell feltétlenül országossá tenni, de a lehetőséget meg kell adni a településeknek arra, hogy maguk dönthessék el azt, hogy finanszírozzák-e a helyi intézményeket.
 
„Az önkormányzatiság tovább csorbult, amikor a kormány önként arról döntött, hogy teljes mértékben elvették ezt a lehetőséget tőlük. A településeknek kellene döntenie arról, hogy el tudják-e látni egy intézmény finanszírozását.”
 
Bana Tibor szerint a Jobbik önkormányzati programjában nagy szerepet kaptak a kistelepülések és a falvak, mert rendkívül fontos szerepet töltenek be hazánkban.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július