Híreink

Bemutattuk a Jobbik Elvi Nyilatkozatát

2020-07-03 14:06
-A +A
Jakab Péter pártelnök és Brenner Koloman, a párt stratégiai tanácsának képviselője egy háttérbeszélgetésen mutatta be a sajtó képviselőinek a Jobbik Elvi Nyilatkozatát, így jelezve elkötelezettségüket azon társadalmi célok iránt, amelyeket kitűztek a pártunk elé, majd a dokumentumot a frakció tagjai, és a jelen lévő regionális igazgatók is aláírásukkal szentesítették.
 
Brenner Koloman hangsúlyozta, az Elvi Nyilatkozat a néppártosodási folyamat megkoronázása, és egy új korszakot jelent a Jobbik életében.
 
Úgy gondolom, hogy a néppárti Jobbik elnöke, Jakab Péter visszaadta ezzel a Jobbik lelkét
 
- fogalmazott a politikus.
 
Jakab Péter beszédében arról beszélt, a néppártosodási folyamat ezzel véget ért, amely sikeresen vizsgázott a tavaly őszi önkormányzati választásokon, hiszen nagyon sok településen, ideológiától függetlenül képesek voltak a magyar emberek jobbikos jelölteket választani. Minden tisztességes magyar embert tudunk képviselni, de ezt a választók is látják - magyarázta a pártelnök.
 
Hangsúlyozta azt is, a Jobbik megérkezett oda, ahol egy nemzeti néppártnak lennie kell, a centrumba, ahonnan a szabadság és gyarapodás lehetőségét kínálják a választóknak, főleg azoknak, akiknek ez nem adatott meg az elmúlt 30 évben.
 
Nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép pártként, "röviden, magyar néppártként" definiálta a Jobbikot Jakab Péter, keresztényként szolidárisak vagyunk, de nem toleráljuk, aki meglopja a nemzetet - tette hozzá.
 
Elhangzott, nem változott a cél az Alapító Nyilatkozathoz képest: egy független, élhető, büszke Magyarország megteremtése, ahol nem a globalizáció, hanem a lokalizáció, nem a multik, hanem a kkv-k és a civilek a fontosak, és nem nagy nemzetközi szervezetektől várjuk a segítséget.
 
A nemzetközi politikára kitérve megfogalmazta véleményét a nyugat-európai gazdasági kitettségünkkel kapcsolatban is:
 
"nem diktatúrát akarunk építeni rabszolgákkal, hanem egy független országot gyarapodó emberekkel, amit "nem egy zsarnok mindennapi szeszélye vezet."
 
Kiemelte a fontosságát a szabadságnak, amibe a tisztességes jövedelmet, a minőségi oktatást, a színes tájékoztatást sorolta, "anyagilag és szellemileg is erős középosztályra van szükség" - húzta alá Jakab Péter.
 
A pártelnök szerint az Orbán-kormány a vidéket soha nem akarta megerősíteni és most igyekszik lenyomni arra a szintre Budapestet is, "de a vidéki nem másodrangú állampolgár" - tette hozzá. A Jobbik szerint a vidék elmaradottsága a magyar állam hibája. 
 
A Jobbik továbbra is a rend pártja - hangsúlyozta Jakab Péter. Eltökéltek vagyunk, hogy meg kell védeni Magyarországot a bevándorlástól, a digitális bűnözéstől, ugyanúgy, ahogy a mindennapi bűnözés okaitól, a társadalmi elmaradottságtól,
 
"a Jobbik jövőképében a bűnözést felváltja a rend"
 
- szögezte le.
 
Jakab Péter szerint a saját tolvajaitól kell megvédeni ezt a hazát, ezzel párhuzamosan valódi tisztességes versenyre van szükség a gazdaságban, nem a párt lojalitásának, a miniszterelnökhöz való viszonynak kellene döntenie.
 
"A verseny szabad lesz, Mészáros meg nem"
 
- fogalmazott.
 
Jólétet minden magyarnak, ez az esszenciája a Jobbik Elvi Nyilatkozatának - zárta a Jobbik elnöke.
 
A néppártiságnak azt kell jelentenie, hogy a politikájával kész a legszélesebb rétegek képviseletére, de legyen közben ideológiája.
 
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus