Híreink

A bérkérdés lesz a Jobbik prioritása a következő ülésszakban

2020-02-07 16:07
-A +A
 
A Jobbik Rácalmáson tartott kihelyezett frakcióülést, utána Jakab Péter pártelnök és Kálló Gergely, a térség időközi parlamenti képviselő választásának összellenzéki jelöltje tartott sajtótájékoztatót.
 
Jakab újra elmondta, ami az elmúlt napokban már sajtónyilvános volt: az új pártigazgató Lejer Zoltán lett, a helyettesei Tokody Marcell és Faragó Tamás. A frakcióvezetésben is történt változás: Lukács László távozott a frakcióelnökségből, hogy teljes erőbedobással az országos elnökségre koncentrálhasson, helyére Nunkovics Tibort választották frakcióvezető-helyettesnek.
 
A Jobbik elnöke arról is beszélt, hogy Fejér megye 4-es számú választókörzetében hamarosan időközi választás lesz, ez volt a prioritás a frakcióülésen is, ahol eldöntötték: minden létező jogi és szakmai segítséget megadnak Kálló Gergelynek ahhoz, hogy megválasztása esetén a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudjon válaszokat adni a térségben élők problémáira, tehát tulajdonképpen nem is csak egy képviselőt, hanem teljes frakciót kaphatnak az emberek, ráadásul az összellenzéki együttműködésnek köszönhetően ez több pártot is jelent.
 
Jakab leszögezte, hogy a Jobbik emberközpontú párt, ezért elsősorban nem zárt ajtók mögött tanácskoztak, hanem a képviselőkkel végigjárták a választókörzet településeit, standoltak és beszélgettek az emberekkel, mert a választóknak kell megmondaniuk, hogy mit képviseljenek hangsúlyosan.
 
A pártelnök szerint a következő ülésszakban nem filozofálásra van szükség, hanem az emberek mindennapi problémáira kell fókuszálni, legfőképp a megélhetésre, ezért a tavaszi időszakban a Jobbik prioritásai:
 
- a béremelés
- az adócsökkentés
- és a multik még hangsúlyosabb bevonása lesz a közteherviselésbe.
 
Jakab kifejtette, hogy a választópolgárok több problémáról is beszéltek nekik: sok nyugdíjas szerint vérlázító a 2,8 százalékos emelés, miközben az MNB prognózisa alapján az infláció 3,5 százalék lesz – a Jobbik ezért napirendre veteti a differenciált nyugdíjemelés és a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetőségét, az egészségügyben rendezni kell a finanszírozást, a felszereltséget és emelni a béreket, az iskolák felújítására sokkal több forrást kellene fordítani, a Jobbik tudásalapú társadalom kialakításán dolgozna, mert nem rabszolgákra, hanem magas kompetenciával rendelkező fiatalokra van szükség. Az ellenzéki párt vezetője arra is reagált, hogy a közelmúltban Röszkénél, tegnap Kelebiánál tűnt fel menekültekből/migránsokból álló csoport. A Jobbik szerint vissza kell állítani a határőrséget.
 
Az ellenzéki kooperáció is szóba került, a Jobbik elkötelezett az ügyek mentén történő szoros együttműködés mellett, az egyik ilyen a kormány leváltása, de ugyanilyen fontos az Orbán Viktor utáni világ sarokpontjainak előkészítése.
 
Kálló Gergely történelmi helyzetnek nevezte az időközi választást, mert 1990 óta nem volt olyan jelölt a térségben, aki mögé az összes, frakcióval rendelkező ellenzéki párt beállt volna, majd szavazásra buzdított.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július