A bírósági igazgatás törvényes működésének helyreállítását követeli a Jobbik

2017-12-01 17:50

Staudt Gábor pénteki „ki őrzi az őrzőket” című budapesti sajtótájékoztatóján azt a hírt kommentálta, hogy a tegnapi napon az Alkotmánybíróság több ponton megsemmisítette az OBH elnökének integritásszabályzatát. A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy saját hatáskörben és a parlamenten keresztül állítsa helyre a bírósági igazgatás törvényes működését.

A politikus arra reagált, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) csütörtökön részben megsemmisítette az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének integritási utasítását arra hivatkozva, hogy az több ponton is alkotmányellenes.

Staudt Gábor szerint mivel egyszemélyes intézményről van szó, arra kell gondolni, hogy Handó Tünde felelős a kifogásolt rendelkezésekért. Megjegyezte: a politika mellett a Magyar Bírói Egyesület is aggályokat jelzett a szabályzat elfogadása előtt. A jobbikos politikus úgy értékelt: az Ab jószívű volt, amikor csak néhány pontot semmisített meg, ugyanis volt olyan különvélemény, amely szerint sarkalatos törvényben sem lehetett volna szabályozni egyes kérdéseket.

Staudt Gábor felvetette azt is, hogy mi lesz akkor, ha több törvényszék ügyelosztási rendjét szabálytalanul fogadták el. Mi lesz akkor, ha az összes migránspert meg kell majd semmisíteni azért, mert a törvényes bíróhoz való jog nem érvényesült? - kérdezte.

alfahir.hu - jobbik.hu

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

2019 február