Híreink

Bohózatba fulladt a Médiatanács tagjainak jelölése

2019-09-05 13:34
-A +A

Még a NER-ben is szokatlan módon kezdődött meg a Médiatanács tisztújítási eljárása. Halász János elnök a bizottsági ülést múlt hét pénteken hívta össze, a bizottság tagjai keddig állíthattak tagjelölteket. Már a bizottsági ülést megelőzően is meglepődve tapasztaltuk, hogy a kormánypártok nem állítottak jelölteket, amit a mai bizottsági ülésen meg is erősítettek.
A kormánypártiak tájékoztatása szerint azért nem állítottak jelölteket, mert még ősszel módosítani szeretnék a tavasszal már egyszer jelentősen átírt médiatörvényt. Mivel a kormánypárti delegáltak szavazatai nélkül a bizottság nem tudott tagjelölteket állítani, ezért a mai napon fel is oszlott.
A Jobbik bohózatba illőnek tartja a jelölési eljárást és kíváncsian várja, a kormánypárt tartja-e magát a bizottsági ülésen elhangzottakhoz, vagyis gondoskodik-e arról, hogy csak olyan szabályozást fogadjon el az Országgyűlés, ami garantálja a testület magas színvonalú, független szakmai munkáját, valamint azt, hogy ellenzéki tagjelöltek is helyet kapjanak a magyar médiafelügyelet kulcsfontosságú szervében.

Brenner Koloman, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság tagjaSajtóközlemény: Bohózatba fulladt a Médiatanács tagjainak jelölése

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A vasárnapi időközi választáson fog kiderülni, hogy ez az egy egy elleni küzdelem 2022-ben sikeres lehet-e.
Ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február