A botrány ellenére Szombathelyen terjeszkedhet az ELIOS?

2018-02-12 18:46

A szombathelyi jobbikos képviselő részt vett azon a közbeszerzési ülésen, ami már az OLAF-ügy kirobbanása után zajlott.

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje, Szilágyi Györggyel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján ismertetett egy bizarr történetet.

Két nappal azután, hogy a főügyészség elrendelte a nyomozást az Elios-ügyben, közbeszerzés bíráló bizottsági ülés volt Szombathelyen, amin Balassa is jelen volt. Itt derült ki, hogy a vizsgálat ellenére Szombathelyen is az Eliost akarják megbízni a közvilágítással kapcsolatos projekttel.

Az ülésen javaslatot tett, hogy a helyzetre való tekintettel vegyék le a napirendről a kérdést, majd miután ez nem történt meg, kérte, hogy legalább ne szavazzák meg.

A felelősség most Puskás Tivadar fideszes polgármesteré, ha ő aláírja a döntést, az törvényi erőre emelkedik.

Balassa a csütörtöki közgyűlésen kezdeményezni fogja, hogy érvénytelenítsék a közbeszerzési kiírást, sőt, a Jobbik minden közbeszerzési bizottsági ülést felül fog vizsgálni, mert az vállalhatatlan, hogy a politika kényszerítsen ki bizonyos döntéseket. Ezen kívül a közbeszerzési bizottság feloszlatását is megpróbálja elérni.

alfahir.hu - jobbik.hu

Varga-Damm Andrea szerint a devizahitelesek és az otthonápolók ügye nem várhat őszig.
Noha csaknem kétszázezer fő az évente foglalkoztatott diákmunkások létszáma, mégis számos helyen kihasználják őket, elmaradnak a bérek, juttatások.

2018 július