Híreink

Bűncselekményt követett el a Fidesz Egerben!

2020-02-02 08:38
-A +A
Mai sajtótájékoztatómon rávilágítottam az egri közvéleményt napok óta foglalkoztató listázási botrányra, melyhez hasonlóra még nem volt példa a magyar politika történetében. Egyben Orbán Viktorhoz fordultam levélben, melyben kértem, hogy határolódjon el az ott történtektől és hívja vissza azokat a közéleti szereplőket, akik érintettek az ügyben. Történt ugyanis, hogy az egri polgármesteri hivatal egyik alpolgármesteri irodájában olyan dokumentumokra talált az új városvezetés, melyben lajstromozták a lakosságot a név és cím mellett az alapján is, hogy kire számíthat a Fidesz és kire nem. Ezentúl lemásolt ajánlóívek is sorakoztak a szekrény alján, ami alapján a választás napján tudták, hogy kiket kell mozgósítani. Ez azon túl, hogy etikátlan, mivel a Btk.-ba is ütközik, ezért bűncselekmény, amivel kapcsolatban az egri városvezetés megtette a büntetőfeljelentést.
 
Amire én a miniszterelnök válaszát várom, az a következő: Volt-e tudomása, hogy választási csalást követtek el Egerben Nyitrai Zsolt és munkatársai?
 
Arra kérem, hogy határolódjon el az Egerben történtektől, zárják ki a soraikból azokat, akik részesei voltak a törvénysértésnek és hívják vissza közéleti tisztségükből a listázási ügy érintettjeit. Hívják vissza az egri fideszes képviselőket és azt az országgyűlési képviselőt is, akinek az érdekében történt a listázás, hívják vissza Nyitrai Zsoltot.
 
Amennyiben a Fidesz tényleg keresztényi alapokon működő párt, akkor ezt megfogja tenni. Bízom benne, hogy a személyiségi jogok és a választás rendje elleni csalás bűntette nem marad következmények nélkül sem a bíróságon, sem pedig a Fideszen belül. Várom Orbán Viktor megtisztelő válaszát.
 
Dudás Róbert

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május