Híreink

Bűnüldözés helyett továbbra is sarcolásra költ a Belügyminisztérium

2013-07-23 15:51
-A +A

Az egyre fokozódó bűncselekmények ellenére a rendőrség félezer traffipaxot szerez be ahelyett, hogy ezt a pénzt a bűnmegelőzésre és -üldözésre fordítanák. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az idén 165 mobil sebességmérő, jövő április végéig pedig legalább 300, legfeljebb 365 fix telepítésű komplex közlekedési ellenőrzési pont (KKEP) beszerzését tervezi - közölte szombaton az ORFK. Uniós források felhasználásával a kormány 12,5 milliárd forintot költ a többfunkciós sebességmérők beszerzésére.

Mirkóczki Ádám szerint beigazolódtak az aggályok, miszerint a rendőrséget lassan már csak az autósok megsarcolására alkalmazza a Belügyminisztérium. Úgy véli, olyan súlyponteltolódás ez, amely egyértelművé teszi, hogy a büntetésekkel a költségvetési lyukakat akarják befoltozni.

Már nem az a valós szándék, hogy kevesebb baleset legyen - szögezte le Mirkóczki Ádám. A vidéki polgárok egyre jobban ki vannak téve a személy és vagyon elleni bűncselekményeknek, a cigányság törvényen kívüli rétege ugyanis egyre többet bűnözik - mondta a képviselő.

Mint arról portálunk is beszámolt, a napokban az olaszliszkai lincselés ismétlődött meg majdnem Hevesen, a közelmúltban pedig egy orvost támadtak meg Pocsajon, de megemlíthető a múlt heti eset, ahol Pusztakovácsiban volt tömegverekedés és egy ház is kigyulladt.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy vezessék be a zéró toleranciát az erőszakos bűnözőkkel szemben, és ne gátolja a civil önvédelmi szerveződéseket, mivel a védtelen csoportoknak lassan már csak a civilek jelentik a védelmet - jelentette ki Mirkóczki Ádám. Hozzátette: amint a Jobbik kormányra kerül, nem két hét alatt, de meg fogják oldani a fennálló problémákat.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A „Nő az esély” keretében a kormány 100 nőnek biztosít támogatott képzést és foglalkoztatást Borsod-Abaúj-Zemplénben, am
Fotó: alfahir.hu
A Jobbik már többször számon kérte a kormányon, hogy a fideszes önkormányzatok a közfoglalkoztatásból miért próbálják or
Évekkel ezelőtt jelentette fel egy cigány Rubi Gergely országgyűlési képviselőt, akit bűncselekmény elkövetésével vádolt

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az utóbbi években kibontakozott „lakhatási kataklizma” nemcsak, hogy megoldatlan maradt, de igazából gazdája sincs ennek a problémának.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január