Célkitűzés: érje el a szociális dolgozók fizetése a magyar átlagbért!

2018-02-15 20:42

A Jobbik szerint az Orbán-kormány az elmúlt 8 évben cserben hagyta a szociális munkásokat, és elképesztő körülmények között kell azoknak dolgozniuk, akik arra tették fel az életüket, hogy másokon segítsenek.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az összeomlás szélére sodródott szociális szektorban dolgozók tízezrek elképesztő körülmények között és elképesztően alacsony bérért végzik a munkájukat. Őket, és családjukat is cserben hagyta az Orbán-kormány - fogalmazott.

S mivel éhbérért dolgoznak, ez kilátástalanságba sodorja ezeket a családokat, és ezt különösen akkor kell hangsúlyozni, amikor a szektorért felelős államtitkár, Czibere Károly dicshimnuszokat zeng arról, milyen jól keresnek a szociális munkások.

De legtöbb esetben itt is trükköztek a fizetésemeléssel: nem emeltek bért, csak a bérpótlékot emelték meg és keresztelték át.

Sneider Tamás az Orbán-kormány egyik legnagyobb hazugságának nevezte azt, hogy azoknak a százezreknek próbálják átverni, akik havonta megkapják a bérpapírjaikat.

"Hogy gondolja azt a mai kormánypárt, hogy jó választási kampány, amikor több százezer embernek a képébe hazudik, akik pontosan látják, hogy nem emelkedik a bérük?!" - értetlenkedett a legerősebb ellenzéki párt alelnöke.

A politikus arra is figyelmeztetett, hogy egyre többen hagyják el a pályát, vagy épp az országot, mert Ausztriában, Németországban 5-10-szeres fizetésért cserébe végezhetik ugyanezt a munkát.

Az összeomlást pedig tovább siettetni, hogy gyakorlatilag nincs is utánpótlás.

Akik viszont szociális munkásként dolgoznak, azokra pedig az időskori nyomor vár, hiszen az alacsony fizetésük miatt alacsony lesz a nyugdíja is azoknak, akik arra tették fel az életüket, hogy más embereken segítsenek - hangsúlyozta.

A Jobbik alapvető célkitűzése, hogy elérje a magyar átlagbért a szociális dolgozók fizetése. "Ebből nem engedhetünk!" - húzta alá a politikus

Sneider Tamás elmondta azt is, hogy fontos korszerűsíteni a szociális intézményeket, ugyanis ezek eddig kimaradtak.

Valamint kiemelte, hogy a pártja be kívánja vezetni a rekreációs szabadság intézményét is,tekintettel arra, mekkora lelki teherrel kell megbirkóznia a mindennapi munkájuk során a szociális munkásoknak.

alfahir.hu - jobbik.hu

Sátrat vertek a Jobbik Ifjúsági tagozatának aktivistái a Sándor palota előtt, hogy így tiltakozzanak az otthonra vágyó fiatalok arcul csapása, a lakástakarékok kivégzése ellen.
A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.

2018 október