Híreink

Célkitűzés: érje el a szociális dolgozók fizetése a magyar átlagbért!

2018-02-15 20:42
-A +A
 
A Jobbik szerint az Orbán-kormány az elmúlt 8 évben cserben hagyta a szociális munkásokat, és elképesztő körülmények között kell azoknak dolgozniuk, akik arra tették fel az életüket, hogy másokon segítsenek.
 
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az összeomlás szélére sodródott szociális szektorban dolgozók tízezrek elképesztő körülmények között és elképesztően alacsony bérért végzik a munkájukat. Őket, és családjukat is cserben hagyta az Orbán-kormány - fogalmazott.
 
S mivel éhbérért dolgoznak, ez kilátástalanságba sodorja ezeket a családokat, és ezt különösen akkor kell hangsúlyozni, amikor a szektorért felelős államtitkár, Czibere Károly dicshimnuszokat zeng arról, milyen jól keresnek a szociális munkások.
 
De legtöbb esetben itt is trükköztek a fizetésemeléssel: nem emeltek bért, csak a bérpótlékot emelték meg és keresztelték át.
 
Sneider Tamás az Orbán-kormány egyik legnagyobb hazugságának nevezte azt, hogy azoknak a százezreknek próbálják átverni, akik havonta megkapják a bérpapírjaikat.
 
"Hogy gondolja azt a mai kormánypárt, hogy jó választási kampány, amikor több százezer embernek a képébe hazudik, akik pontosan látják, hogy nem emelkedik a bérük?!" - értetlenkedett a legerősebb ellenzéki párt alelnöke.
 
A politikus arra is figyelmeztetett, hogy egyre többen hagyják el a pályát, vagy épp az országot, mert Ausztriában, Németországban 5-10-szeres fizetésért cserébe végezhetik ugyanezt a munkát.
 
Az összeomlást pedig tovább siettetni, hogy gyakorlatilag nincs is utánpótlás.
 
Akik viszont szociális munkásként dolgoznak, azokra pedig az időskori nyomor vár, hiszen az alacsony fizetésük miatt alacsony lesz a nyugdíja is azoknak, akik arra tették fel az életüket, hogy más embereken segítsenek - hangsúlyozta.
 
A Jobbik alapvető célkitűzése, hogy elérje a magyar átlagbért a szociális dolgozók fizetése. "Ebből nem engedhetünk!" - húzta alá a politikus
 
Sneider Tamás elmondta azt is, hogy fontos korszerűsíteni a szociális intézményeket, ugyanis ezek eddig kimaradtak.
 
Valamint kiemelte, hogy a pártja be kívánja vezetni a rekreációs szabadság intézményét is,tekintettel arra, mekkora lelki teherrel kell megbirkóznia a mindennapi munkájuk során a szociális munkásoknak.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Több mint 800 ezer ember hagyta el az országot, mert az Orbán-kormány alacsonyan tartja a béreket, a kivándoroltak helyére pedig ukránokat, törököket telepítenek.
A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 május