Híreink

Cigányok támadtak a sajtó munkatársára a Jobbik lakossági fórumán

2014-03-13 13:03
-A +A

Fenyegetőző cigányok jelentek meg a Jobbik szentistváni lakossági fórumának helyt adó művelődési ház előtt. A párt szimpatizánsait megfenyegették, a sajtó munkatársát megtámadták.

Március 8-án, szombaton a Borsod megyei Szentistvánon tartott lakossági fórumot Mirkóczki Ádám a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője. Az eseményre nemcsak szimpatizánsok érkeztek: a helyi kisebbség már a délelőtt folyamán gyülekezett az eseménynek 14 órától helyt adó művelődési ház előtti téren.

Információink szerint többen a kialakult csoportosulás miatt nem mertek részt venni a Jobbik programját ismertető fórumon, inkább nagy ívben elkerülték azt. A cigányok a lakosság érdeklődő tagjai közül jó néhányat lefényképeztek, és megfenyegettek.

Korábban a dolgozókat fenyegették, portákat fosztogattak

Úgy tudjuk, a fenyegetőzők közül többen büntetett előéletűek, információink szerint korábban rendszeresen előfordult, hogy a boltokban, az iskolában és a település hivatalában is megfenyegették az ott dolgozókat, ha valami nem a tetszésük szerint történt.

Idén a szociális tűzifát szállító teherautót is eltérítették, a tiszafüredi alvilág egyes tagjaival pedig szamurájkardos vívóleckéket is tartottak már a helyi focipályán. Az egyébként takaros portáiról híres Szentistvánon az utóbbi időben holland nyugdíjasok vásárolnak nádfedeles vályogházakat a parasztromantika jegyében. Ezt vélhetően már megbánták, ugyanis a költöztető brigádnak öltözött elkövetők fényes nappal teherautójukkal az udvarra beállva zavartalanul pakolták ki azokat.

A 2400 lelket számláló településen 3-4 család tartja rettegésben a lakosságot. Próbáltunk a pár év alatt kialakult helyzetről bővebb információkat szerezni, ami az előzőek fényében nem volt egyszerű. Helyi lakosok csak félve mertek nyilatkozni a község mindennapjairól.

Újságíróra támadtak

Talán ennek is köszönhető, hogy a fórum közvetlen kezdete után, mikor a sajtó munkatársa vágóképeket készített a felvételéhez a művelődési ház előtti közterületen, egyszerűen megtámadták. Szeme alatt felrepedt a bőr, ruháját összevérezte.

Az eset után a meglehetősen feltüzelt csapat, mint aki jól végezte dolgát, szétszéledt. Szerencsére a rendőrség gyorsan a helyszínre ért és az elkövetőt elfogták, aki jelenleg szabadlábon védekezik. Az ügy a napokban került át az ügyészséghez.

alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


"A Jobbik csak azoknak fog önkormányzati bérlakást biztosítani, akik munkájukkal, tehetségükkel építik a közösséget
Pakusza Zoltán
Zsiga Marcell viselkedése az elmúlt 22 év politikájának állatorvosi lova: mint cseppben a tenger, úgy képződik le benne
Pakusza Zoltán
A települések adósságátvállalásával a kormány Miskolcot ideiglenesen megmentette a csődtől, a miskolciakat azonban nem,

Ajánlott cikkek

Ezúttal az m1 gondolta azt, hogy nekik is fel kell zárkózniuk a habonyi hazugsággépezethez.
A magyar kultúra napján nemzeti identitásunk és hagyományunk ápolásának fontosságára is figyelmet kell fordítanunk amellett, hogy megköszönjük a kulturális szférában dolgozók áldozatos munkáját.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 
2018 január