Cionizmus? Tabu!

2013-05-10 15:11

Kapcsolatfelvételek

Testvérvárosi kapcsolatfelvételről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Jobbik közvetítésével Gyöngyös és az örmények által -a nemzetközi jog szerint- egy jelentős népirtás után törvénytelenül megszállt hegyi-karabahi Shusa városa. Történelmi pillanat és példátlan tett, hogy egy megszállt azerbajdzsáni településsel testvérvárosi kapcsolatot létesített egy magyar város. Bár Gyöngyös polgármestere fideszes, a találkozó jobbikos kezdeményezésre jött létre. Vona Gábor, a párt elnöke az MTV Ma reggel című műsorában kiemelte, nagyon fontosnak tartja az Azerbajdzsánnal való kapcsolatot. Eddig nem volt testvérvárosi kapcsolat magyar és azerbajdzsáni város között, a csendet Gyöngyös, Vona Gábor szülővárosa törte meg. Már az aláírás napján konkrét gazdasági és kulturális kapcsolatfelvételek történtek.

Keleti nyitás

Egyre többet hallunk a kormánytól is a Jobbik által régóta hangsúlyozott keleti nyitásról, bár a koncepciót még nem lehet látni ebben az ügyben. A Jobbik úgy gondolja, hogy elsősorban Oroszország és Törökország lehet számunkra a Kelet. Törökországnak többmilliós nemzetrésze él Ausztriában, így Magyarország igen fontos szerepet tölthet be egyfajta tranzitországként.  Másrészt észre kell vennünk, hogy a török gazdasági fejlődés hihetetlenül dinamikus. Ez a fejlődés lehetőséget jelenthet Magyarország számára is, ebbe be tud kapcsolódni. Az országnak tehát a német-orosz-török háromszögben kell egyensúlyozni, ezen országok gazdasági lehetőségeit kihasználva, ez a Jobbik külgazdasági elképzelése.

Többpólusú világ

Szíria bizonyos értelemben a kialakulóban lévő új világrend egyik frontja. Remélhetőleg több ország nem kerül Szíria helyzetébe, hogy a nagyhatalmak közötti „tektonikus mozgások” áldozatává válik. Az USA be kell lássa, hogy már nem képes egyedül kormányozni és irányítani, a világ többpólusúvá válik. Ez azért jó hír nekünk, magyaroknak, mert lehetőséget jelenthet a fentebb említett hármas külgazdasági orientációra.

Ki a demokrata?

Vona Gábort arról is kérdezték, feljelentette-e már Orbán Viktort. A Jobbik jogászai vizsgálják a lehetőségeket, de a pártelnök nem tartja lehetetlennek, hogy a feljelentés megtörténik. A hivatali visszaélés vádja úgy tűnik, megállhat. A jogi vádtól függetlenül azonban Vona erkölcsileg elítél Orbán miniszterelnöki szereplését és a demonstrációhoz való hozzáállását.

A rendőrség ugyanis engedélyezte első körben a tüntetés megtartását, ám a miniszterelnök nyomására határidőn kívül visszavonta, ezután a bíróság engedélyezte. A bírósági engedély után a belügyminisztérium Orbán utasítására kisadott egy közleményt, miszerint elfogadják a bíróság döntését, de minden törvényes eszközzel akadályozni fogják a tüntetés megtartását. Ezek után jogos a kérdés, hogy ki is a valódi demokrata Magyarországon?

Cionizmus? Tabu!

A beszélgetés során szóba került a cionizmus is. Vona Gábor szerint Magyarországon a cionizmus megkérdőjelezése tabu. Olyan légkört teremtenek a társadalomban, hogy a cionizmus megkérdőjelezhetetlen, s aki ezt mégis megteszi, azt azonnal antiszemitának nevezik. Azt azonban kevesen idézték a sajtóban, hogy az ominózus tüntetés egy anticionista ortodox rabbi levelével indult és zárult a rendezvény. A tegnapi nap után, amikor Hawking professzor, a világ egyik legnagyobb fizikusa is bojkott alá vette Izraelt, ideje volna az országnak magába szállnia és elgondolkodnia azon, hogy nem az a baj, hogy néhányan kimondják az igazságot. Izraelnek meg kellene vizsgálnia azt, hogy mi az, amiért felelős, és hagyja a Jobbik elnökét, hogy magyar emberként avval foglalkozzon, ami Magyarországnak fontos. Vona ugyanis a vízlépcsőkkel szeretne foglalkozni, a devizahitelesekkel, az offshore-botránnyal, a jobbikos javaslatokkal szeretne foglalkozni.

Vona vezette az izraeli kémrepülőt

A provokatív kérdésekre a Jobbik elnöke úgy reagált, ma kiderül, hogy ő maga vezette az izraeli kémrepülőgépet Magyarországra, hogy azután tiltakozhasson ellene, vagy ő maga írta Simon Peresz beszédét az országhódításról, hogy később fel lehessen lépni ellene.

Mi történne, ha kilépnénk az EU-ból?

A magyarországi beruházások, fejlesztések hetven százaléka uniós pénzből valósul meg. Az újságírói felvetésre reagálva Vona Gábor emlékeztetett, a magyar piacok nagyrészét is uniós vállalatok  lepték el és vették el Magyarországtól, uniós vállalkozások tették tönkre a magyar vállalkozásokat és uniós vállalkozások menekítik ki a  mi munkánkból a profit nagyrészét, ám a mérleget mindig egyoldalúan vonják meg.

A Jobbik elnöke az uniós pénzeket Júdáspénznek nevezte, az EU-ból való kilépést a párt támogatná, ugyanakkor népszavazást szeretne arról, hogyan alakuljon Magyarország és az Európai Unió kapcsolata. Az országnak ugyanis nem Európából kell kilépnie, hanem csak az unióból, Magyarország szerepét pedig az európai gazdasági térségben képzelik el.

Hatalmi harcok

Végezetül a háromfős szakértői bizottság véleményéről beszéltek, melyet Martonyi János külügyminiszter kért az Alaptörvény negyedik módosításáról. A szakvélemény szerint az Alaptörvény módosítása összeegyeztethető az európai normákkal, mások szerint viszont nem. A Jobbik szerint ez értelmetlen vita a Fidesz-kormány és az EU hatalmi törekvései között. Az EU-val szemben valóban szükség volna egy gazdasági hatalmi harcra, de nem az Alaptörvény módosításáért, ahogyan azt Orbán teszi, hanem például a magyar cukorgyárak újranyitásáért, a magyar élelmiszeripar talpraállításáért, a magyar gépgyártásért, a magyar föld megvédéséért. Ha a Jobbik kormányra kerül, erről fog beszélni az EU-val – zárta a beszélgetést Vona.

jobbik.hu

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

2019 február