"Csak azt nem hallgatják le, akit nem akarnak"

2017-08-08 12:37

"Önök szerint mi a közös a Magyar Televíziónál történt vezetői lehallgatási botrány és mondjuk egy magáncégnél a női mosdóba - akár perverz céllal - telepített lesikamera között. Megadom a választ, egyszerű: jelen pillanatban mindkét eset legális" - mondta Staudt Gábor keddi sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus szerint egy nagyon furcsa jogértelmezési vita alakult ki a tiltott adatszerzéssel kapcsolatban. Emlékeztetett: a Kúria is azt a választ adta, hogy az új BTK-ból arra lehet következtetni, hogy csak magánlakásban lehet elkövetni a tiltott adatszerzést, "vagyis egy irodában a munkatársak, vagy akár a vezetők is, legálisan, titokban lehallgathatják az ott történteket, de akár a női mosdóba telepített kamera is legálisnak minősül."

A Jobbik politikusa szerint ez annyira abszurd, hogy mielőbbi korrekciója indokolt, ezért Staudt Gábor kedden benyújtotta az Országgyűlésnek módosító javaslatát: "eszerint bármely olyan helyiség használójának tudta nélküli lehallgatása, átkutatása illegális lenne, ha ennek magántitok vagy üzleti titok megszerzése a célja."

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elítéli Donald Trump amerikai elnök döntését.
Köszönjük mindenkinek a szolidaritás kinyilvánítását és az anyagi támogatását.

2017 december