Csak a Jobbik ellenezte a pofátlan mértékű tiszteletdíj-emelést

2014-12-29 12:10

A Jobbik megdöbbenéssel fogadta a fóti képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén, hogy a képviselők majdnem duplájára emelték a képviselői tiszteletdíj összegét, de a pluszjuttatásokkal sem szerénykedtek önmaguk számára: a bizottsági tagságért 60 ezer forintos juttatást szavaztak meg maguknak, s az eredeti terv szerint az is előfordulhatott volna, hogy egy képviselő valamennyi bizottsági tagságáért külön-külön veszi fel az alapdíjon felüli kiegészítést.

Természetesen a Jobbik nem támogatta a tiszteletdíjak ilyen mértékű emelését, hanem módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy csupán egyetlen bizottsági tagságért járhasson alapdíjon felüli juttatás az adófizetők pénzéből. E javaslat benyújtását követően, a testületi ülés szünetében a képviselők többsége a módosító indítvány visszavonására szólított fel, sőt különféle retorziókat helyeztek kilátásba ellenem. Felszólításuknak természetesen nem tettem eleget, ezért módosító indítványomat a képviselő-testület többi tagja egyhangúan leszavazta, majd ellenszavazatom mellett egyhangúan támogatták a tiszteletdíj szemtelen mértékű emelését.

Ezt követően a képviselő-testület döntött a bizottsági tagokról, melynek eredményeképp a Jobbik a bizottsági tagságok számát tekintve ezzel választási eredményét messze alulmúló arányban vehet részt a bizottsági munkában az elkövetkező öt évben.

Javaslatot tettem arra is, hogy a hosszú idő után végre megválasztott alpolgármester a törvény által lehetővé tett legalacsonyabb tiszteletdíjat kapja, melyet a képviselő-testület leszavazott, majd a Fidesz javaslatára a Jobbik elutasítása mellett egyhangúan megszavazta az alpolgármester számára a lehetséges legmagasabb összegű juttatást.

A tegnapi képviselő-testületi ülés újra bebizonyította: az elmúlt 24 év pártjaival és képviselőivel szemben egyedül a Jobbik az, amely következetesen tartja magát elveihez akkor is, amikor saját fizetéséről van szó, míg a Fót rossz hírét keltő és egymással a nyilvánosság előtt látványosan harcoló pártok a háttérben folyamatosan együttműködnek a saját személyes érdekük érvényesítésére és pénztárcájuk megtömésére.

Merkwart Krisztián, a Jobbik fóti önkormányzati képviselője

jobbik.hu

A rendezvény főszónoka Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.
A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen.

2018 május