Csak magamat adom - Urbán Flórián-interjú a Bar!kádban

2014-11-20 13:38

Pörzse Sándor: Illúziók nélkül

Illúzióink ne legyenek, az amerikai titkosszolgálatok beindultak, és három éven keresztül ugyanaz lesz a recept, mint Csehországban volt. És ha a szereplők ennyire ostobák, mint a fentebb említett hölgy, akkor célt is fognak érni. Csak van itt egy bökkenő! Egyrészt a kormány támogatottsága erősebb, mint Csehországban, másrészt a civileken kívül van egy egyre erősebb új erő, úgy hívják: Jobbik.

Vona Gábor: Mérleg

Véget ért a hosszúra nyúlt 2014-es választási évad. Kezdődött egy országgyűlési választással, majd egy uniós jött, végül egy önkormányzati voksolás borzolta az idegeket, pláne az ismétlésre kényszerített településeken. Ennyi eredmény, ennyi szavazat, ennyi küzdelem után teljesen joggal vonhatunk mérleget: hol tartunk most?

Csak magamat adom

Mindig saját magamat adom, mindig azt mondom, amit gondolok. Pont ezért szeretnek, vagy nem szeretnek. Nem tudok mögé látni dolgoknak, nem machinálok, nem simliskedem, nem szervezkedem. Azt gondolom, hogy a politikai életben is magamat fogom adni. Értelemszerű, hogy ez egy más történet, ez nem a sport, nem a labdarúgás, hanem a politika – nyilatkozta a Bar!kádnak Urbán Flórián, az újpesti időközi parlamenti választás jobbikos képviselőjelöltje. A negyvenszeres válogatott labdarúgó nemcsak a sportban, de az életben is kiemelten fontosnak tartja az alázat, a fegyelem és a tisztelet alapszabályait.

Ünnepelnek a bankok, szenvednek az adósok

A kormány bejelentette, hogy lényegében piaci árfolyamon forintosítják a devizahiteleket, ennek következménye, hogy az adósok havi törlesztőrészlete ugyan csökkenni fog, de a szerződés alapján fennálló tartozás összértéke jelentősen megnövekszik. A hitelek forintosítva ugyanúgy kifizethetetlenek, mert a napi árfolyamon való forintosítással és az új, rákényszerített szerződésekkel rengeteg családnak emberöltőnyi, az utódokat is megterhelő adósságot jelentenek. A bankok pedig ismét jól járnak, különösen a Magyar Nemzeti Bank, amely számítások szerint 144 milliárd forintot is kaszálhat – tudta meg a Bar!kád Tatár Józseftől, az Otthonvédelmi Tanács elnökétől, aki felvázolta, hogy mit jelent a forintosítás az ügyfelek, illetve a bankok számára, valamint azt is elmondta, mi jelenthetne megoldást az adósok problémájára.

Tisztesség, emberség, közösség

Van Magyarországon egy olyan fiatalokból álló közösség, amit az azonos értékrend és a hazaszeretet tart össze elválaszthatatlanul. A Jobbik Ifjúsági Tagozatban számos életre szóló szerelem és barátság szövődött az évek alatt, a tagok mindig számíthatnak egymásra, s mint mondják, azzal, hogy csatlakoztak, célt nyert az életük. A Bar!kád a 19 éves Bomlász Elizabethtel, a pestszentlőrinci IT tagjával, illetve a 22 éves Papp Benjáminnal, a szolnoki IT elnökével beszélgetett a fiatalok feladatáról, lehetőségeiről, és mivel mindketten részt vettek az Ifjú Magyarok Egyesülete által szervezett nemzeti Ki mit tud?-ban, a zenei karrier is szóba került.

Anya, főnök, szerető

Néhány hete anyaggyűjtés címén szörföztem a neten, s elém került egy videó „Betámadták hátulról a Balaton Sound legjobb popsiját” címmel. A felvételen egy puhos férfi faggatja csupa „okos dologról” az egyik bulvárnapilap szépségversenyének „Legszebb Fenék-különdíjasát”, majd a lány kigombolt nadrágja körül matat, hogy megcsodálja a piercingjét, s rávegye a hölgyet, mutassa meg a díjnyertes terméket. A farmersortból előbukkanó hátsó valóban makulátlan, ezt nőként is el kell ismernem. Mégis émelyegni kezdtem, s a szép fiatal lány helyett én csaptam rá virtuálisan a kéjenc férfimancsra. – Vona-Szabó Krisztina írása a nők helyzetéről a mai magyar társadalomban.

Tüntetésből mozgalom

Az internetadó elleni, majd a NAV-elnök leváltását célzó tüntetésen megjelent tömegek sokakban a Milla kialakulását idézték fel, ezért érdemes áttekintenünk az egyesület mozgalommá válásának egyes kulcsfontosságú lépéseit, az azokhoz szükséges feltételeket. – Az Iránytű Intézet elemzése.

Lángoló hazaszeretet és lángok a százezres felvonuláson

A lengyel nemzeti oldal a hagyományosan legnagyobb felvonulására készült, amelyen idén döbbenetes mennyiségű ember vett részt. A szabadság és hazaszeretet gyönyörű példája a Függetlenség Menete (Marsz Niepodległości), melyen még a balliberális média szerint is legalább százezer fő vett részt idén.

Parázs helyett a tüzet adni tovább

A ma is látható természetes és épített környezetet a nagyszüleinknek, dédszüleinknek köszönhetjük, akik nem akartak sokkal többet maguknak, családjaiknak, mint amit a természet egyébként is megadott nekik. Felelősek vagyunk azért, hogy mi is e szerint a hozzáállás szerint éljük az életünket, hogy a gyermekeinknek úgy tudjuk átadni az Őrséget, ahogy az őseinktől megkaptuk – mondta el a Bar!kádnak Balek Tamás. A kerkáskápolnai férfi a szomszédos Bajánsenyén kiállított magángyűjteményének segítségével mutatta be az ország kedvelt turisztikai célpontjának történetét, jelenét és reményei szerinti jövőjét.

Emberek a havason

A Kilyénfalva feletti elágazásban tanácstalanul álldogálunk a késő nyári éjszakában, mire előkerül Jóska, hogy mutassa az utat a Kicsi-Ponkon álló tanyájához. Rég voltunk nála, azóta a bánya miatt mintha átszabták volna az utakat is, de a lényeg, hogy itt van, nem öregedett semmit, indulhat végre a várva-várt észak-hargitai kalandunk. Tán két kilométer, és ott vagyunk a tanyán, ahol egy hatalmas tűz mellett várnak már Jóska barátai, Attila és Endre is minket, hogy végre megnyíljanak azok a pálinkásüvegek, és belecsaphassunk az adomákba hajló anekdotákba.

Obrusánszky Borbála: Kínaivá vált hunok (őstörténeti melléklet)

Míg Európában Attila és hunjai emlékét ki akarják törölni a történelemkönyvekből, addig a kínaiak büszkén mutogatják hátrahagyott emlékeiket. Sőt, több ezren vannak, akik úgy vélik, ők is a hunok utódai. Nézzük, hogy milyen bizonyítékokat sorolnak fel elméletük bizonyítására!

Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy ahttp://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!