Híreink

A családvédelmi akcióterv után jöhet a kórházak bezárása

2019-04-23 17:53
-A +A
 
A Jobbik országgyűlési képviselője, Lukács László György szerint gyanús, hogy a kormány ezidáig nem reagált arra, hogy a Fideszhez közel álló Kórházszövetség elnöke, Ficzere Andrea korábban úgy fogalmazott: "egy Magyarország méretű országban nincs szükség ennyi aktív ellátást nyújtó kórházra".
 
A Jobbik képviselője keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy felháborító, hogy a kormány részéről azóta sem érkezett reakció Ficzere Andrea mondataira. Éppen ezért írásbeli kérdésben kérte számon az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy adjon számot arról, hogy milyen tervei vannak a jövőben a kistérségi/kisvárosi kórházakkal.
 
Lukács hozzátette, hogy az utóbbi időben egyre több a nyugtalanító hír az egészségügy háza táján.
 
„Nincs semmilyen hír arról jelenleg, hogy mégis hogyan fogják a kórházak eladósodását megakadályozni.”
 
A képviselő kiemelte, hogy közel 600 milliárd forint hiányzik az egészségügyből évente. Ez a hiány sajnos jelentős mértékben meglátszik a hazai ellátás színvonalán és az egészségügyi adatokon is.
 
„A napnál is világosabb, hogy a kormány arra játszik, hogy minél több intézmény nehéz helyzetbe kerüljön. A kórházak egy részére már így is felügyelőket nevezett ki… Olyan pályázatokat hirdettek meg, amelyek vélhetően ezeket a kórházbezárásokat fogják előkészíteni – fogalmazott Lukács.
 
A Jobbik politikusa, az Alfahír azon kérdésére, mely szerint azért akar a kormány kórházakat bezárni, hogy az orvoshiányt csökkentse, úgy reagált, hogy ez hibás elképzelés lenne.
 
A munkaerőt itthon kell tartani, normális európai bérekkel. Nem lehet megoldás, hogyha egy intézményben kevés a munkaerő, akkor azt bezárjuk és máris meg van oldva a probléma.
 
Lukács László György példaként említette, hogy a kórházak azért küszködnek milliárdos hiánnyal, mert nem kapnak annyi pénzt, amelyből képesek volnának mindenkit ellátni. Az esetleges kórház bezárásokkal ez még nagyobb problémát és likviditási nehézséget okozhatna az egészségügyben.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus